Trabzonspor, Adana Demirspor'u nasıl mağlup etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Trabzonspor, Adana Demirspor'u nasıl mağlup etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Tredyol Süper Lig'nin 27. haftasında Trabzonspor evinde Adana Demirspor ile karşılaştı. Trabzonspor, Adana Demirspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

TRABZONSPOR ADANA DEMİRSPOR'U NASIL MAĞLUP ETTİ?

Kadrosundan Anastasios Bakasetas, Jens Stryger Larsen, Abdülkadir Ömür, Tonio Teklic ve Dimitrios Kourbelis'i kaybederek ara transferde sadece Dortmund'dan sağ bek Thomas Meunier'i takıma dahil edebilen Trabzonspor, kendisi gibi çalkantılı günler yaşayan Adana Demirspor'u Akyazı'da ağırladı..

Joaquin Fernandez ile Hüseyin Türkmen kadroda yer almazken, ön libero olarak görmeye alıştığımız Batista Mendy, Stefano Denswil ile birlikte stoper pozisyonunda, Umut Güneş ön libero mevkiinde, Enis Destan ise santrfor olarak ilk 11'deydi..

Paul Onuachu ve Nicolas Pepe de Rayyan Baniya ile birlikte yedek soyundu..

Ara transfer dönemini ana transfer dönemi zanneden Murat Sancak'ın Adana Demirspor'undaysa Younes Belahnda, Benjamin Stambouli, Jonas Svensson, Badou Ndiaye, M'Baye Niang, Kevin Rodrigues, David Akintola, Arber Zeneli, Florent Shehu, Abdürrahim Dursun ve kaleci Ertaç Özbir'le yollar ayrılırken; Antonio Maestro, Jose Rodriguez, Motez Nourani, Youcef Atal, Stiven Mendoza, Abat Aymbetov, Breyton Fougeu, Nabil Alioui ve Milad Mohammedi kadroya katıldı..

Konuk Adana Demirspor'daysa Motez Nourani, Nabil Alioui ve Dorukhan Toköz kadroda yer almazken, Youcef Atal sağ bek mevkiinde, Milad Mohammedi sol bek; Antonio Maestro ve Emre Akbaba ön libero pozisyonunda, Yusuf Erdoğan sol kanatta, Stiven Mendoza da golcü Mario Balotelli'nin arkasına konuşlanmıştı..

"Bu kadar futbolcuyu neden yazdın, bize maçı yaz" dediğinizi duyar gibi oluyorum..

Kulüplerimizin böylesine iş bilmez Başkan ve yöneticilerle nasıl borç batağına savrulduklarını görün diye..


Trabzonspor'da maçın hemen başında Stefano Denswil, Enis Bardhi ve Mahmoud Trezeguet'nin vuruşlarını Adana Demirspor'un Rus asıllı Azeri file bekçisi Shahrudin Mahammadaliyev kurtarırken, Karadeniz ekibi iyi oyununun ödülünü 22'nci dakikada aldı..

Edin Visca'nın sağ taraftan içeri çevirdiği ve Adana Demirspor savunmasından seken top ceza yayı üzerinde Enis Bardhi'nin önüne düştü.. Makedon yıldızın vuruşu savunmada Youcef Atal'a çarparak sağ tarafa doğru açıldı.. Kale ağzına yakın bir bölgeden topa vuran Mahmoud Trezeguet'nin vuruşu kaleci Shahrudin Mahammadaliyev ve Semih Güler'in müdahalesine rağmen direğe çarparak Adana Demirspor filelerine gidince Trabzonspor Akyazı'da 1-0 öne geçti..

Gol sonrası bordo-mavililerde Stefano Denswil, Mahmoud Trezeguet, Enis Bardhi ve Enis Destan'ın vuruşları auta giderken, konuk Adana Demirspor'da sakatlanan sağ bek Youcef Atal yerini orta saha oyuncusu Edouard Michut'ya bıraktı..

Bu değişiklik sonrası sol bek Milad Mohammedi sağ bek mevkiine geçerken, Yusuf Erdoğan sol bek pozisyonuna, Edouard Michut ise orta sahaya, Stiven Mendoza ise sol kanada geldi..

Trabzonspor'da Mahmod Trezeguet ve Enis Destan'ın vuruşlarını kaleci Shahrudin Mahammadaliyev kurtarırken, bordo-mavililer soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

55'de Trabzonspor'da Enis Bardhi topu filelere gönderdi ancak hakem Burak Şeker gol pasını veren Edin Visca'nın rakibi Andreaw Gravilion'un önünde olduğunu belirterek "OFSAYT" dedi ve golü geçerli saymadı..

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Mario Balotelli ve Emre Akbaba'nın yerlerine Jose Rodriguez ile Luis Nani'yi sahaya sürerek daha agresif bir takım istiyordu..

Konuk Adana Demirspor'da Andreaw Gravilion ve Yusuf Sarı'nın vuruşları kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken, Trabzonspor'da Edin Visca ve Enis Destan'ın yerine Nicolas Pepe ile Paul Onuachu oyuna girdi..

Adana Demirspor'daysa Yusuf Erdoğan ve Yusuf Sarı'nın yerlerine Yusuf Barasi ile Abat Aymbetov sahadaydı..

Bu değişiklikler sonrası maça 10 numara pozsiyonunda başlayıp; sonrasında sol tarafa geçen Stiven Mendoza, Teknik Direktör Hikmet Karaman tarafından bu kez sağ tarafa gönderilirken; sağ bek Milad Mohammedi ise yeniden sol bek pozisyonuna döndü..

Lacivert-mavililerde oyuna giren Yusuf Barasi ve Abat Aymbetov'un vuruşları az farkla auta giderken Trabzonspor'da Mahmoud Trezeguet'nin yerine oyuna giren Taxiarchis Fountas'ın uzaktan vuruşu kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'i zorlamadı..

Trabzonspor'da Nicolas Pepe'nin sağ çaprazdan cılız vuruşu kaleci Shahrudin Mahammadaliyev'in üzerine giderken; Enis Bardhi yerini Kerem Şen'e bıraktı..

Adana Demirspor'da Jose Rodriguez, rakibi Paul Onuachu'ya yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken Paul Onuachu'nun serbest vuruşu auta gidince Trabzonspor 1-0 kazandı..

3 puanı tek golle alarak üst üste 3'üncü galibiyetini aldı..

Trabzonspor'un kadrosu her ne kadar kaliteli olmasa da Adana Demirspor'daki "transfer manyaklığı" onları zafere ulaştırdı..

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, futbolcularının pozisyonlarını değiştirmekten takımını yönetemedi..

İkinci yarıda oyuna giren futbolcularla daha etkili gözüktüler ancak yeterli olmadı..

Aynı takımda hem Emre Akbaba, hem Yusuf Erdoğan, hem de Yusuf Sarı olmaz..

Emre Akbaba takımın el freni gibi.. Ne oynuyor, ne oynatıyor..

Edouard Michut girince takım daha derli toplu bir hale büründü..

Antonio Maestro bence Badou Ndiaye-Benjamin Stambouli ikilisini fazlasıyla arattı ancak yanına belki bir oyuncu transfer edilebilirse önümüzdeki sene daha iyi performans verebilir..

Adana Demirspor "Murat Sancak'ın çiftliği" olmuş... Hocalar gidiyor, futbolcular gelip gidiyor, milyon Eurolar havada uçuşuyor, hesap soran yok...

Trabzonspor'da Mahmoud Trezeguet ve Edin Visca takım performansının üzerinde oynayınca galibiyete ulaştılar... Enis Bardhi de zaman zaman onlara ayak uydurmaya çalıştı ancak daha kaliteli ayaklara ihtiyaçları var...

Adana Demirspor'un toplama takım hüviyetinde olması yüzünden kazanmayı bildiler...

Trabzonspor'a lig ve kupa sınavlarında başarılar dilerken, Adana Demirspor'un da Başkan Murat Sancak'la başarıya ulaşmasının çok zor olduğunun altını çizmekte fayda görüyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar