Tozkoparan'da insanlık dramı! Elektriksiz, susuz, doğalgazsız kaldılar

Tozkoparan'da insanlık dramı! Elektriksiz, susuz, doğalgazsız kaldılar
Riskli alan ilan edilen Güngören’in Tozkoparan Mahallesi'ndeki 900 konutta hayat 8 gündür elektrik, su, doğalgaz olmadan devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan aileler, bir bardak soğuk suya bile muhtaçlar.

İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 900 konutun yer aldığı bölge, riskli alan ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Karar sonrasında konut sahiplerine bakanlık tarafından Ocak ayının başında tebligat gönderilerek, yıkım çalışmalarına başlanacağı için bir ay içinde evlerini boşaltmaları istendi. 

"SOLUNUM CİHAZIMI ELEKTRİK OLMADIĞI İÇİN..."

Konu yargıya taşınınca, İstanbul 10. İdare Mahkemesi tahliye ve yıkım işlemlerine yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdi. Haziran ayı başında yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından yetkililer, yıkımın yapılması planlanan konutların bir kısmının temel alt yapı hizmetlerinin kesilmesi için harekete 8 gündür elektrik, su ve doğalgazlar olmadan yaşamlarına devam eden mahalle sakinleri yaşadıklarına isyan etti.  Karanlıkta tekerlekli sandalyesiyle sokağa çıkan yaşlı bir kadın, "Işıklarımızı kestiler. Solunum cihazımı elektrik olmadığı için kullanamıyorum. Beni karanlıkta bırakanlar da karanlıkta kalsın" diyerek yaşadığı zorluklara isyan etti.

"KIZIM HİPOTENİK BİR BEBEK"

Cihaza bağlı yaşamını devam ettiren hastalar olduğunu belirten mahalle sakinleri  yaşadıkları çileye isyan etti. 17 aylık kızı Özge’nin elektriğe bağlı cihazlarla hayata tutunduğunu anlatan Özlem Karahan “Kızım hipotonik bir bebek. 3 cihazımız elektriğe bağlı. Özge yutkunamadığı için aspirasyon cihazı ile ağzından ve burnundan tükürüğünü çekmek zorundayız. Yoksa tıkanıp, nefes alamıyor. Etrafımızdaki apartmanların elektrikleri kesildi. Dün sadece bizim binanın elektriği kesilmedi. Ama su ve doğalgaz yok” dedi. Bir bardak soğuk suya muhtaç olduklarını belirten bir mahalle sakini "Ne duş alabiliyoruz, Ne bir bardak soğuk su içebiliyoruz. Bunu bize reva görenlere hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. Gazeteci Meral Danyıldız yaşananları peş peşe yaptığı paylaşımlarla duyurdu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

 

111111111111111111.jpg

22222222222222.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar