Toplu taşıma kullananlara kötü haber!

Toplu taşıma kullananlara kötü haber!
Yeni yılın ilk yarısında geçerli olacak asgari ücret zammı belirlendikten sonra İstanbul'da toplu taşıma ücretlerinde de bir artış olması öngörülüyor. Asgari ücret açıklamasından kısa bir süre sonra UKOME'nin olağanüstü olarak toplanacağı ve toplu taşıma ücretlerinden güncelleme yapacağı öğrenildi.

TOPLU TAŞIMA KULLANANLARA KÖTÜ HABER! ZAM YOLDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısında, yeni yılda geçerli olacak toplu taşıma ücretlerine zam noktasında hazırlık önerisi sunuldu.

Toplu taşıma ücretlerine zam gelmesi konusunda yaptığı açıklamada ücret yönetmeliğinin üç katsayılı bir tablo ile belirlendiğini ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, bu katsayıların enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt olduğunu dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 2023 yılının ilk yarısında geçerli olcak asgari ücret miktarını açıklamasının hemen ardından UKOME''nin olağanüstü toplantı kararı aldığı duyuldu.

Asgari ücretin belirlenmesinden hemen sonra UKOME''de toplantı talebi oy birliğiyle kabul edildi. Ocak ayına girmeden önce yeniden zam oranının kararlaştırılması için gelecek günlerde toplanılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar