AKP’li belediyede ‘akraba’ kadrolaşması iddiası

AKP’li belediyede ‘akraba’ kadrolaşması iddiası
AKP’li belediyelerde kadrolaşma iddialarına bir örnek de Tokat’tan geldi. Sulusaray Belediye Başkanı olan AKP’li Necmettin Coruk ve belediye meclis üyelerinin yakınlarının belediyede işe alındığı belirtildi.

Sulusaray Belediye Başkanı ve bir önceki dönem belediye meclis üyesi, olan AKP’li Necmettin Coruk’un akrabalarının belediyede çalıştığı belirtildi. Ayrıca birçok belediye meclis üyesinin yakınlarının da işe alındığı ortaya çıktı. AKP’li belediyedeki kadrolaşmayı gündeme getiren son olay zabıta ve itfaiye eri alımında yaşandı.

Belediye, 31 Aralık 2021’de İŞKUR aracılığı ile üç zabıta ve üç itfaiye eri almak için ilana çıktı ve iş ilanına 32 kişi başvurdu.

AKRABA KIYAĞI

İlk defa atanmak üzere itfaiye eri ve zabıta memuru alımı için başvuranlara sözlü ve uygulamalı sınav yapıldı. KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak personel alımı için başvuranların başarı puanları belirlendi. Belediyeye alınan altı kişiden beşinin Başkan Coruk’un akrabası ve partililerden olması dikkat çekti. İşe alınanların, belediye başkanının amcasının oğlu, başkanın eniştesi, başkanın kayınbiraderinin oğlu, başkanın yeğeni, Sulusaray ilçe encümeninin oğlu olduğu belirtildi. Sınavı kazanan başka bir ismin de partili olduğu öne sürüldü.

‘KAZANARAK ALINDILAR’

Muhalefet, ilçede kimlerin işe alınacağının önceden belli olduğunu, başkanın resmi olarak formaliteleri yerine getirdiğini öne sürdü. Konuyla ilgili Cumhuriyet’in ulaştığı AKP’li Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Coruk ise “Sınava başvurdular ve kazanarak müracaatla alındılar. Benim konuyla alakam yok” dedi.

Başkan Coruk’un daha önce de dokuz akrabasını işe aldığı ileri sürüldü. AKP’li Necmettin Coruk’un akrabası olan eski Belediye Başkanı Hacı Bekir Coruk döneminde de kendisiyle aynı soy ada sahip yedi kişinin belediyede işe başladığı öğrenildi. (Cumhuriyet)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar