TMO'dan hububat alımı açıklaması: Fiyat farkı ortaya çıktı!

TMO'dan hububat alımı açıklaması: Fiyat farkı ortaya çıktı!
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, arpa ve buğday alımlarında kendileriyle piyasa arasında 2 bin liraya varan fark olduğuna işaret ederek üreticilerden sabırlı olmasını ve ürünlerini TMO'ya satmasını istedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, arpa ve buğdayda kendilerinin açıkladığı ton başına alım fiyatı ile piyasada oluşan fiyat arasında bin 500 ila 2 bin lira fark olduğunu belirterek, "Bir yıllık emeğin 2 bin lira gibi bir farkla pazar bulması, ticarete konu edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Dolayısıyla baştan beri vurguladığımız gibi biz, üreticimizin ürettiği ve kayıtlı olan tüm ürününü almaya hazırız ve bunu ifade ediyoruz.

Üreticimizin, bu aradaki fiyat farkını dikkate alarak, biraz daha sabırlı olarak bize satmaya devam etmesini istiyoruz. Piyasanın da bir süre sonra bizim fiyatlarımıza yaklaşacağına ve geleceğine inanıyoruz" dedi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, bugün Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'ı ziyaret etti. Güldal, piyasadaki arpa ve buğday fiyatının düşük olduğunu belirterek, üreticilerin sabırlı olmasını ve TMO'yu beklemesini istedi.

"RANDEVULARI ARTIRIRSAK ÜRETİCİLERİMİZİN ARPASI DA BUĞDAYI DA KALMAZ"

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ziyarette şunları söyledi:

"Tabii ki her şeyden önce biz, size, Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza teşekkür ediyoruz, çiftçimizi yüzüstü bırakmadınız. Her açıklamanızda şunu belirttiniz; 'Son bir arpa tanesi kalana kadar alacağız' dediniz. Biz de öncelikle tabii devletimize, hükümetimize, size güveniyoruz, güvendik, güvenmeye de devam edeceğiz.

Bilindiği üzere Türkiye’de hasat başladı, ilimizde de başladı. Üreticilerimiz tüm köylerimizde, ilimizde biçere aynı anda girdiği için randevuda ufak tefek sıkıntılar oluyordu. Burada Fahri Müdür’ümle gece gündüz istişare halindeyiz. Elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Sahaları açtılar. Beraber ilçelere gittik, ufak tefek eksiklikler var. Bunları da sizin gidereceğinize inanıyoruz. 5-10 gün içerisinde randevuları daha da artırırsak, meraları da açarsak üreticilerimizin zaten bir tane arpası da kalmaz, buğdayı da kalmaz.

Geçmişte yaptığımız basın toplantılarında da şunu söyledik; üreticimiz sabırlı olsun. ‘Bugün biçelim, yarın yatıralım, ertesi gün de parayı alalım’ diyoruz ama imkansız olmadığını biliyoruz. Üreticimizin harman sezonu olduğundan kiminin düğün borcu, kiminin mazot borcu var. Çiftçimizin acele etmesi bundan dolayı, haklılık payları çok. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz."

(ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar