Çiftçinin TMO'da randevu çilesi: Amaç tüccara mı sattırmak?

Çiftçinin TMO'da randevu çilesi: Amaç tüccara mı sattırmak?
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ya bin bir emekle ürettikleri buğday ve arpalarını satmak isteyen çiftçiler kurumdan randevu almakta zorlanıyor. Randevu alanlar ise hasatla olan tarih uyumsuzluğu nedeniyle isyan ediyor.

Selahattin Demirel / Günboyu

Kavurucu yaz sıcakları şehirde yaşayanlar için tatil heveslerini kabartırken kırsalda ise üretimdeki en fazla hareketliliğin yaşandığı dönem anlamına geliyor.

Buğday ve arpa gibi hububat hasadı özellikle yurdun batı kesiminde bitmek üzereyken yeni yeni hasada başlayan kentlerde hazırlıklar sürüyor.

Hasat başlamadan önce biçerdöverlerin dönüm başına alacakları fiyatlar belirlenirken çiftçiler, ürünlerini devletin güvencesiyle satmak istiyor. Bunun için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'ne başvuran üreticiler randevu almak zorunda kalıyor. Ancak randevu şartı bir çileye dönüşmüş durumda.

TMO'DAN NEDEN RANDEVU ALINAMIYOR?

TMO'dan e-Devlet yoluyla randevu almaya çalışan çiftçiler kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Çiftçiler hasat yapacakları tarihle randevu tarihleri arasındaki uyumsuzluğu gördüğünde "Ürünümüzü tüccara satmamız mı isteniyor?" sorusunu sormaya başlıyor.

Yurdun dört bir yanından TMO'dan randevu alamama ya da uygun olmayan tarihte randevu alma sorunuyla karşılaşan üreticiler bir platforma şikayetlerini yazdı.

İşte TMO'da randevu sorunuyla ilgili çiftçi şikayetleri:

1-001.jpg

2-001.jpg

3-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar