TİP'te Gökhan Zan depremi: Partide tepki istifaları geldi

TİP'te Gökhan Zan depremi: Partide tepki istifaları geldi
Eski milli futbolcu olan Gökhan Zan'ın TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesinden sonra partide tepki istifaları geldi.

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan'ı aday göstermesi parti içinde istifalara sebep oldu.

gokhan-zan.png

"TİP'İN SÜREKLİ POPÜLER KİMLİKLER ÜZERİNDEN ADAYLIK DAYATMASININ PARTİNİN VAROLUŞ AMACINA TERS OLDUĞU"

Partinin ilçe yönetimi adına yapılan bir açıklamada "Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak kısıtlı imkanlarla aylardan bu yana partimizin çalışmalarını yürütmekteyiz. Halkımızı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiası ile yola çıktığımızı ifade ederken geldiğimiz noktada bu sıkışmışlık haline bir katkı da partimiz tarafından yapılmaktadır. Biz Anayasa'nın dahi uygulanmadığı bir ülkede, diğer partilerin sürekli sandığı işaret eden muhalefetinin karşısında durduğumuzu iddia ederken, parti günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıtmaktadır. Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir" denildi.

"TİP'in sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters olduğu" vurgulanan açıklamada "Bu zamandan sonra yapacaklarımızın “düzen siyaseti” diye adlandırılan partilerden bir farkı kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İşçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar