TikTok'ta siyasi bağış toplama yasağı!

TikTok'ta siyasi bağış toplama yasağı!
TikTok, platformunda siyasi kampanya için bağış toplanmasını yasakladı, siyasi hesapları için "zorunlu doğrulama" da dahil olmak üzere yeni politikalarını açıkladı.

ABD ara seçimlerine yaklaştıkça, TikTok ve diğer sosyal medya platformları, yanlış bilgileri engellemek ve platformlarını rahatsız eden diğer sorunları temizlemek için uygulamalarında ve politikalarında değişiklikleri hızlandırıyor. TikTok, özellikle siyasi parti, politikacı ve hükümet TikTok hesaplarını hedef alan politikalarında birkaç değişiklik daha yapıyor. Uygulamada kampanya bağış toplamayı yasaklamayı planlıyor.

Çarşamba günü, TikTok, belirli siyasi hesaplar için (ABD’de) kampanya bağış toplama ve zorunlu doğrulama yasağını duyurduğu bir blog yazısı yayımladı. Siyasi bağış toplama konusundaki yeni yasak sürpriz olmadı. TikTok, uygulamasında siyasi reklamları zaten yasaklamıştı ve ayrıca etkileyicilerin ücretli siyasi reklamlar oluşturmasını da yasakladı.

TikTok’un kampanya bağış toplama konusundaki yeni yasağı, mevcut politikaların bir ilerlemesi gibi görünüyor. Siyasi bağış toplama yasağı, politikacılara bağış isteyen veya insanları bir siyasi partinin bağış sayfasına yönlendiren içeriğe artık izin verilmeyeceği anlamına gelmekte.

Kampanya bağış toplama yasağının yanı sıra ayrı bir politika değişikliğinden de söz edildi: Politikacılara ve siyasi partilere ait hesaplar artık “reklam özelliklerine” erişemeyecek. Fakat devlet kurumları, halk sağlığı duyuruları gibi şeyler için reklam yayımlamaya devam edebilecek. Siyasi hesaplar ayrıca para kazanmanın diğer biçimlerine de erişemeyecekler: Bahşiş, hediye, e-ticaret veya İçerik Oluşturucu Fonu.

Duyuruya göre, TikTok da 21 Eylül’den itibaren yalnızca siyasi parti, politikacı ve hükümet TikTok hesapları için zorunlu doğrulamayı deneyecek. Aşina değilseniz bu anlamdaki “doğrulama”, TikTok hesap profillerindeki diğer kullanıcılara hesapta listelenen kişi veya kuruluşu temsil eden resmi hesabı görüntülediklerini söyleyen küçük mavi çek doğrulama rozetleri anlamına geliyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar