Ticaret Bakanlığı’ndan flaş açıklama: Artık herkes influencer olamayacak!

Ticaret Bakanlığı’ndan flaş açıklama: Artık herkes influencer olamayacak!
Ticaret Bakanlığı, sosyal medyadaki işbirliklerini düzenlemek amacıyla "İçerik Üretici Sertifikasyon Programı"nı başlatıyor.

Son yıllarda, sosyal medya giderek daha fazla iş fırsatları sunan bir platform haline geldi. Popülerliklerini kullanarak pazarlama yapan bireyler için kullanılan "influencer" terimi, artık neredeyse bir meslek dalı olarak kabul ediliyor. Ticaret Bakanlığı, denetimin yetersiz olduğu bu alana müdahale ediyor.

2-002.webp

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN INFLUENCER HAMLESİ

Ticaret Bakanlığı, 2024-2028 Stratejik Planı kapsamındaki çalışmalarını tamamladı ve sosyal medya fenomenlerini yakından ilgilendiren bir programı içeren bir proje duyurdu. Bakanlık, bu projeyi "İçerik Üretici Sertifikasyon Programı" olarak adlandırdı.

1-001.webp

SERTİFİKA ALACAKLAR...

Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu'nun işbirliğiyle hazırlanan projeye göre, artık herkes sosyal medya üzerinden etki sahibi (influencer) olamayacak. Kişiler, sosyal medya platformları üzerinden reklam ve işbirliği yapabilmek için önceden "İçerik Üretici Sertifikasyonu" almaları gerekecek.

3-003.jpg

Ticaret Bakanlığı, bu belgenin yanıltıcı ve denetimsiz reklamları önleyeceğine inanıyor. Bu uygulama, adeta e-ticaretteki "Güven Damgası" modeline benzer bir yaklaşımı hayata geçiriyor. Bakanlık, influencer sertifikası almayan kişilerin artık bu alanda faaliyet gösteremeyeceğini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar