Ticaret Bakanlığı sıfır otomobil almak isteyenlere en uygun tarihi açıkladı: Piyasada oluşturulan köpük ortan kalkacak

Ticaret Bakanlığı sıfır otomobil almak isteyenlere en uygun tarihi açıkladı: Piyasada oluşturulan köpük ortan kalkacak
Son dönemde ikinci el araç fiyatları sıfırlarla yarışırken, Ticaret Bakanlığı, araç almak isteyenlerin beklemesi gereken tarihi duyurdu.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

Hükümetin araç fiyatlarında görülen artışları engellemek için attığı adımlar sonuç vermeye başlarken, hükümetten araç alım için uygun zamana ilişkin ipucu geldi.

''KÖPÜK KALKACAK'' DENİLDİ

Ticaret Bakanlığı, yapılan düzenlemeler ile galerilerde sıfır otomobile ulaşım sorununun ortadan kalktığını belirterek, "Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşturulan köpüğün kalkmaya başlayacağı sonucuna varıldı" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, ikinci el araç alımıyla ilgili ise, "Bu düzenlemelerin etkisiyle, araç satışlarının oto pazara yönelmeye başladığı, bununla birlikte vatandaşlarımızda fiyatların düşüşe geçeceği beklentisi ağırlık kazandığından, bu aşamada ikinci el araç alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür" denildi.

Bakanlığın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, otomotiv piyasasındaki son düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat Bey’in kabinenin açıklandığı ilk gün itibariyle, talimatları doğrultusunda otomotiv sektörü konusunda çalışmalara hızla başlanılmıştır.

Sayın Bakanımızın başkanlığında, otomotiv sektörü ve tüm paydaşlarının katılımıyla birçok istişare ve toplantı yapılarak, sektör temsilcilerinin önerileri dikkate alınıp, değerlendirmeler yapıldı. Bu değerlendirmeler sonucunda, Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşturulan köpüğün kalkmaya başlayacağı sonucuna varıldı.

'KANUN DIŞI İLANLARDA AZALMA VAR'

Bakanlık kanun dışı ilanlarda azalma olduğuna dikkat çekerek, "Bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda başta internet siteleri ilanları, galerilerin sıfır ve ikinci eldeki çalışmaları dahil ve en çok da şahsi ilanların içeriğiyle ilgili birçok düzenleme yapıldı, stokçuluğa ciddi darbe indirecek düzenlemeler uygulamaya konuldu. Bugün geldiğimiz noktada ise son düzenlememiz olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte, kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlanmıştır. Bu düzenlemelerin etkisiyle, araç satışlarının oto pazara yönelmeye başladığı, bununla birlikte vatandaşlarımızda fiyatların düşüşe geçeceği beklentisi ağırlık kazandığından, bu aşamada ikinci el araç alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür. Bu düzelme ve yatay seyir sürecinin fiyatlar düşene kadar bir süre daha böyle devam edeceği umulmaktadır. Öte yandan bu düzenlemelerimiz galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu da ortadan kaldırmıştır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar