Ticaret Bakanlığı hareket geçti! Çektiği al-sat videosunda sahte alıcılarla fiyat yükselten kişiye rekor ceza

Ticaret Bakanlığı hareket geçti! Çektiği al-sat videosunda sahte alıcılarla fiyat yükselten kişiye rekor ceza
Yetki belgesi olmadan otomobil satışı yapan ve sahte alıcılarla fiyat yükselterek alıcıyı yanıltan Metehan Meşe'ye 300 bin TL idari para cezası uygulandı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Sosyal medyada otomotiv sektörüyle ilgili paylaşımlar yapan Metehan Meşe, geçtiğimiz günlerde çektiği video ile Türkiye'deki ikinci el araba al-satçılığının geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Al-sat, fiyata göre model tavsiyeleri ve inceleme gibi konularda videolar çeken Meşe’nin "Al-Sat 8. Bölüm" isimli videosu sosyal medyada oldukça tartışma yarattı.

Balıkesir'e gidip bir otomobili 600 bin TL'ye satın alan Meşe, daha sonra bu arabayı ikinci el pazarına al-satçı, arkadaşlarıyla beraber götürüyor. Alıcıyla pazarlık yapan Meşe, satış sırasında fiyat arttırımı yapıyor. Tüm bunun sonucunda araç için 745 bin TL'ye anlaşmaya varılıyor. Ancak bunun devamında şöyle bir olay yaşanıyor: Notere gittiklerinde, aracın satış bedeli 601 bin TL olarak gösteriliyor. Bu sayede KDV olarak 14 bin 500 TL yerine 180 TL ödüyor. Al-satçı, bu işten 135 bin TL kâr ediyor.

Paylaştığı videodan sonra sosyal medyadan lince uğrayan Meşe'nin görüntüleri sonrasında, Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Metehan Meşe'ye yetki belgesi olmadan ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yaptığı ve sahte alıcılarla fiyatı yükselterek alıcıyı aldattığı için idari para cezasının üst sınırı olan 300 bin TL'lik bir ceza verildiğini açıkladı.

Bunun yanında Gürcan, Meşe'nin 2022 ve 2023 yıllarındaki tüm satışlarının vergi kapsamında incelenmesi için taşıt alım satım bilgilerinin de paylaşılacağını aktardı.

sahte-1.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar