Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

THY desteği

    ''Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir. Açık ve kat''i söyleyeyim ki, sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade, bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaşılmış olmak ve ona kalpten muhabbet ve onu vatani vazife telâkki eylemek lâzımdır.'' Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK''ün bu sözleri ile başlamak istedim.

27 Eylül''de Çırağan Sarayı''nda gerçekleştirilen imza törenine, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç katıldı.

Sporun, insanları, ülkeleri birleştirdiğini söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, "THY olarak Türk kültürünü dünyaya taşıyoruz. Federasyonlarımız da yarışmalarda Türk gençliğini, çevikliğini, etik değerlerini elde ettikleri başarılarıyla dünyaya taşıyor. Dolayısıyla aynı hedefe doğru beraber hareket ediyoruz. Bugüne kadar Türk sporunu her alanda destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Biz büyüdükçe Türk sporunun da büyüyeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bu birliktelikten hem kurumlarımız olarak hem de ülkemiz olarak sinerji yaratacağız. Dünyada her noktada bayrağımızı dalgalandırırken inşallah her noktaya da şampiyon sporcularımızı götüreceğimizi ve onları da Türkiye''ye marş söyleyerek geri getireceğimize inanıyorum ve Türk sporunu desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Dünya markası olan THY''nin engelli çocuklara sahip çıkmasının mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Bugün daha güçlüyüz, bütün özel sporcular ailesi adına THY''nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı ve yaşanmış bir olay anlatarak sözlerine şöyle devam etti, "Sporcumuz antrenman yaparken bir uçağın geçtiğini ve ellerini gökyüzüne kaldırdığını gördüm. Kendisine sordum, ne yapıyorsun Ahmet; Başkanım bu uçak bizim uçak, bu uçak beni Erzurum''dan alıp İstanbul''a getirdi İstanbul''dan da aldı Almanya''ya götürdü ben ona dua ediyorum bir şey olmasın diye." Anlatılan bu güzel anıdan sonra, teşekkür ederek sözlerine son verdi.    

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ise "Sponsorluğu THY ile yapıyor olmamıza hepimize ayrı bir özgüven ve motivasyon katmaktadır. 4,5 milyon vatandaşımızın daha fazla spora katılımı için çabalıyoruz. İmkan verildikçe ne gibi başarılar ortaya koyduğumuza hepimiz şahidiz. Birlikteliğimizin çok daha uzun yıllar sürmesini ümit ediyorum" dedi.

Haftalık yazılarımızda Madalyalar başlığı altında engelli sporcuların başarılarını ve derecelerini yazmaktayız. Görüldüğü gibi normal sporculardan çok daha fazla madalyayı Paralimpik sporcular (engelli sporcular) Türkiye''mize getirmektedirler.

Pandemi sonrasında hayatın normalleşmesi üzerine başlamış olan Olimpik Oyunlar ve Avrupa Şampiyonaları sporcularımızın eski düzenine dönmesini sağlamıştır. Bu vesile ile de Türk Hava Yolları''nın engelli sporculara sağlamış olduğu bu katkının bir başlangıç yani milat olarak kabul edilmesin yanında, anlaşmaların çok daha uzun yıllar olmasını eski bir paralimpik sporcu olarak beklemekteyim. Engelli sporcularımıza çok daha fazla firma ve kurumun katkı sağlaması sponsor olmaları gerekmektedir. Ne kadar fazla katkı sağlanırsa o kadar çok başarı gelmiş olacaktır.     

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları