Thodex'in kurucusu Fatih Özer, Türkiye'ye iade ediliyor!

Thodex'in kurucusu Fatih Özer, Türkiye'ye iade ediliyor!
Thodex isimli kripto para borsasının kurucusu Fatih Özer, milyonlarca dolar değerindeki kripto para ile yurt dışına kaçmıştı. Arnavutluk'ta yakalanan Özer'in, Türkiye'ye iade edilmemek için yaptığı başvuru reddedilirken, 3 Mayıs'a kadar Özer'in Türkiye'ye gönderilmesine karar verildi.

Turgay Sakarya / Günboyu 

Milyonlarca dolar değerindeki kripto varlık ile yurt dışına kaçan Fatih Özer hakkında Türkiye, kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti. Özer için birçok ülkede geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatılırken, yapılan çalışmalar sonucunda 30 Ağustos 2022''de Fatih Özer, Arnavutluk''ta yakalandı.

"TÜRKİYE''YE İADE EDİLMEK İSTEMEDİ"

Elbasan Asliye Mahkemesi''nin, 2 Eylül 2022''de Özer''in tutukluluğunun devamına yönelik verdiği karar da 14 Eylül''de Özer''in avukatlarınca temyize götürülmüştü.

Dıraç Temyiz Mahkemesi de 20 Eylül''de Özer''in tutukluluğuna yönelik kararı onamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk''taki mahkeme sürecinin ardından Özer''in Türkiye''ye iade edileceğini açıklamıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 17 Kasım 2022''deki duruşmada, Elbasan Savcılığının "Özer''in Türkiye''ye iade edilmesine izin verilmesi" yönündeki talebinin kabul edildiğini bildirmişti. Özer ise 7 Aralık’ta bu kararı temyize götürmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar