TGSD Başkanı Ramazan Kaya açıkladı: Deprem sonrasi hazır giyim sektörünün zorlukları...

TGSD Başkanı Ramazan Kaya açıkladı: Deprem sonrasi hazır giyim sektörünün zorlukları...
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bölgelerde hazır giyim sektörünün yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada, depremin etkilediği bölgelerde hazır giyim sektörünün karşılaştığı sorunlara vurgu yaptı.

Ramazan Kaya, depremin ardından bölgede istihdam ve üretimde ciddi düşüşler yaşandığını belirtti.

Özellikle Adıyaman, Malatya ve Hatay gibi illerde iş yeri sayısının azaldığını, istihdamın yüzde 40 oranında gerilediğini ve üretimin yüzde 50 azaldığını ifade etti.

thumbnail-turkiye-giyim-sanayicileri-dernegi-tgsd-baskani-ramazan-kaya.jpg

Ayrıca, bölgedeki kapasite kullanımının da yüzde 10'lara kadar düştüğünü, ancak 2023'ün son çeyreğinde yüzde 40 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Kaya ayrıca, ihracatın da bölgede yüzde 11 oranında azaldığını ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntıların sektörün toparlanmasını engellediğini vurguladı. Sonuç olarak, bölgedeki hazır giyim sektörünün toparlanması için finansal destek ve düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar