TFF Başkanı Büyükekşi'den parmak sallama itirafı: Hedefinde Ahmet Nur Çebi mi vardı

TFF Başkanı Büyükekşi'den parmak sallama itirafı: Hedefinde Ahmet Nur Çebi mi vardı
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı görüntülenen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, o anlara ilişkim açıklamalarda bulundu.

UMUT CAN HALAVART-GÜNBOYU

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi D Grubu 2. maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaştı.

Siyah beyazlılar, 2-0 önde olduğu karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılarak büyük bir hezimet yaşadı.

Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçın son yarım saatini 10 kişi oynadı.

Kara Kartal'ın Avrupa maçını, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de protokol tribününden takip etti.

2-001.jpg

Karşılaşmanın ilk devresinin sonuna doğru tribünler, TFF Başkanı Büyükekşi'ye yönelik küfürlü tezahüratlar ve protestoda bulundu.

4-001.jpg

Büyükekşi, Siyah-beyazlı taraftarların yoğun tepkisinin ardından Tüpraş Stadyumu'nu terk etti.

Mehmet Büyükekşi'nin stadyumdan ayrılırken sinirli olduğu ve Beşiktaş Başkanı Çebi’ye parmak salladığı görüldü.

İTİRAF GELDİ

Yaşanan olaylarla ilgili olarak Hürriyet'ten Mehmet Arslan'ın sorularını cevaplayan TFF Başkanı şunları söyledi:

“Galatasaray ve Fenerbahçe’nin deprem yardımı için oynadığı maçlara gitmiş ama Beşiktaş’ın maçına gidememiştim. Dün gece (önceki gece) Lugano maçına gittik. Maç öncesi Sayın Ahmet Nur Çebi ile konuştuk. ‘İnşallah Beşiktaş ile Fenerbahçe final oynar’ diye temennimi dile getirdim. Ülke puanı açısından önemini dile getirdim. Maç öncesi son derece dostane bir şekilde konuştuk.

‘TERK ETTİK STADI’

Maç içinde bir anda protestolar başladı. 30-40 kişi değil. Bir tribün başlıyor diğer tribün devam ediyordu. 100 kişiye sorsanız, 100’ü de organize bir protesto olduğunu söyler. O dakikadan sonra ben de kalktım ve maçı terk ettim. Sadece ben kalkmadım, yönetim kurulu üyelerimizden, Temsilciler Kurulu başkanımıza kadar hepimiz terk ettik stadı.

‘BÖYLE BİR HAREKET YAPILABİLİR Mİ’

Parmağımla kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdim ‘Organize bu, Sayın Başkan’ dedim. 10-15 dakika önce güzel güzel konuştuğumuz birine parmak mı sallarım! Kaldı ki Beşiktaş Kulübü Başkanı’na karşı böyle bir hareket yapılabilir mi?

‘ARTIK GERİDE KALMALI’

Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi sessiz kaldı. Ama bakın size çok önemli bir şey söyleyeyim; Süper Lig’de sadece bir takım şampiyon olacak ve 4 takım küme düşecek. Başarı ya da başarısızlığın faturasını hakemlere, Türkiye Futbol Federasyonu’na kesme dönemi artık geride kalmalı. Ülkenin futbolda güzel bir atmosfere kavuşmasının tek yolu herkesin üzerine düşeni ve sorumluluğunu sahiplenmesine bağlı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar