Texas’ta orman yangınları faciaya dönüştü: İtfaiyeciler alevlerin arasında kaldı

Texas’ta orman yangınları faciaya dönüştü: İtfaiyeciler alevlerin arasında kaldı
ABD'nin Texas eyaletinde devam eden yangınlarda şu ana kadar 370 bin dönümlük alan yok olurken, acil durum ilan edildi.

ABD'nin Teksas eyaletinin kuzeyindeki Panhandle bölgesinde 26 Şubat'ta başlayan orman yangınları, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Teksas A&M Orman Servisi'ne göre 5 farklı noktadaki yangınlarda şu ana kadar 370 bin dönümden fazla alan kül oldu ve binlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Smokehouse Creek yangınının en az 300 bin dönümlük bir alanı küle çevirdiği belirtilirken, bu yangının eyalet tarihinin en büyük beşinci orman yangını olduğu açıklandı. Yangınlar Stinnett şehrindeki bir çiftliğe doğru yaklaşırken, çok sayıda sığır bölgeden tahliye edildi.

aw151366-06.jpg

Amarillo şehrinden geçen bir uçaktaki yolcunun cep telefonu kamerasına yangınlar yansıdı. Greenville şehrinden Canadian ve Wheeler yakınlarındaki yangınlarla mücadele için görevlendirilen itfaiyeciler ise alevlerin arasında kaldı. İtfaiye ekibi, yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda güçlükle ilerleyebildi.

Teksas'taki nükleer silah üretimi yapan savunma şirketi Pantex'in fabrikasındaki tüm faaliyetler durduruldu. Teksas Valisi Greg Abbott, eyalet genelindeki orman yangınlarıyla mücadele için acil durum ilan edildiğini açıkladı.

aw151366-01.jpg

Yangınların Oklahoma'ya sıçradığı da bildirildi. Oklahoma Acil Durum Yönetimi Sözcüsü Keli Cain, Texas'taki orman yangınlarının Oklahoma'ya yayıldığını ve Roger Mills ile Ellis bölgeleri için tahliye emri yayımlandığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar