Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ercan Çalışkan

Ercan Çalışkan

İÇ SESİM

Test

Öğrenim hayatımız boyunca aldığımız eğitimleri gerçekten anlayıp anlamadığımıza dair sınavlara tabi tutulduk. Sonuçta sabahın kör vakitlerinde oturduğumuz okul sıralarında öğretmenin gözünün içine bakarak beyinlerimizi yeni fikirlerle doldurmasını bekledik.

Öğrendik, anladık ya da buna çalıştık... Ve belirli zaman aralıklarıyla eğitim sisteminin bir gerekliliği olarak sınavlara girdik. Yazılı olanlar zor oldu ama testler biraz daha kolaydı sanki... Çünkü cevap şıklar arasında gizli oluyordu. Şansımızın yaver gittiği bir gün pek de anlamadığımız bir dersin sınavından çok iyi bir not alma şansımız olabiliyordu.

Testleri hep sevdik ta ki hayat bizlerin karşısına koronavirüs belasını çıkartana kadar! Virüsün vücudumuza girip girmediğini anlamak adına 'test' yaptırmamız gerekiyordu. Bu defa şansımızın yaver gitmesi çok çok önemliydi bu testin sonucu sadece kendimizi değil çevremizdeki insanların da geleceğini etkiliyordu çünkü...

Sonra imdadımıza aşılar yetişti tam virüsten kurtulma ümidi doğdu derken tıp uzmanları aşılarla ilgili farklı bilgiler vermeye başladı. Bir kısım insan aşı olmak istemedi bunun yerine kısa aralıklarla teste girmeyi tercih etti.

Dersine çalıştığı ya da her şeyi bildiği için kabul etmedi bu test işini aşıyla ilgili endişeleri çok büyük olduğu için girdi teste! Girmeye de mecburdu çünkü başkalarının hayatını etkileyecek bir virüsü bedeninde konuk ediyor olabilirdi.

Okul hayatında bilgilerimizi sınayan test bu defa hayatla ilgili bir sınavın orta yerinde karşımıza çıkmıştı. Aşılı olan insanlara bir nebze olsun kafa rahatlığı sağlıyordu testlerin varlığı!

Ancak zaman içerisinde 'sahte tes sonuçları' dağıtılmaya başlandı el altından sınav sonuçlarını dağıtmanın ne kadar büyük bir suç olduğunu bilmemize rağmen bazılarımız bunu yaptı!

Sınavdan haksız bir şekilde geçmesine yardımcı olanlar diğerlerinin geleceğini çaldı! Pandeminin başından beri kurallara uyan aşısını olan testini yaptıran milyonlar testlerini yaptırmayanlarla ilgili sert yaptırımlar beklerken...

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yazı göndererek, koronavirüse karşı aşı yaptırmayan kişilere seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullarda test zorunluluğunun kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Girilen onca test yapılan onca değerlendirme... Çevremizdekilerin beden sağlığı bizlerin akıl sağlığı hiçe sayıldı.

Sınav soruları oldukça zorlamış olacak ki test zorunluluğu kaldırıldı!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları