Terör örgütünün sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

Terör örgütünün sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin sözde sorumlularından olan Renas Amed kod adlı terörist Murat Ateş'i S etkisiz hale getirdi.

MİT özel ekip tarafından görevlendirilerek PKK/YPG'li Renas Amed kod adlı Murat Ateş'i yakın takibe aldı. Yürütülen hassas saha çalışmaları sonucunda terörist Ateş, nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

9.jpg

Murat Ateş, 2014 yılında Avrupa'dan PKK terör örgütüne katıldı. 2014-2016 yılları arasında Irak'ın Kandil, Avaşin ve Gare bölgelerinde silahlı faaliyetlerde bulundu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sızma tarzı eylemlere katıldı. 2016 yılında Suriye'ye geçiş yaptı. Örgütün üst yönetimi tarafından 2017 yılında Suriye'nin Kamışlı kentinde PKK/YPG'nin lojistik ve maliye alanında sorumluluğu görevine getirildi. 2020-2023 yılları arasında Suriye'nin Kesra bölgesinde lojistik sözde sorumlusu olarak görev aldı. 2024 itibarıyla PKK/YPG'nin Cezire bölgesindeki askeri hastanelerin maliye sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu. Ateş ayrıca, örgütün illegal para trafiğini yöneten kişiler arasında yer alıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar