Tedbirler yetersiz: Korona virüs görülen okul sayısı artıyor!

Tedbirler yetersiz: Korona virüs görülen okul sayısı artıyor!
Korona virüs vakaları artış gösterirken, alınan tedbirler yeterli olmuyor. Eğitim Sen, 86 okulda daha korona virüs vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığını duyurdu.

Korona virüs görülen okul sayısı artıyor!

Salgın ve salgına karşı alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekilen Eğitim Sen, dün itibariyle 86 okulda daha korona virüs vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığını açıkladı. Açıklamasında, “TTB ve SES başta olmak üzere sağlık örgütlerinin ısrarlı çabalarına rağmen alınmayan önlemler ve ayrılmayan kaynaklar, salgında bugün gelinen aşamanın başlıca nedenleri olarak ortada durmaktadır. Zaman geçirilmeden salgının yayılmasını engelleyecek, enfeksiyon zincirini kıracak genel önlemlere ihtiyaç olduğu açıktır. İstanbul’da hafta sonunda yaşandığı gibi, alınan bir önlemin bir siyasi partinin etkinliğinden dolayı kaldırılmasının halk sağlığı açısından anlaşılır bir tarafı yoktur” ifadelerine yer verildi. 

İKİNCİ BİR HAK TANINSIN 

Başka bir açıklama daha yayımlayan Eğitim Sen tarafından iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler kapsamında başvuru yapan birçok öğretmenin kontenjan veya puan yetersizliği gerekçesiyle ataması yapılmadığı vurgulandı. Eğitim Sen, bu öğretmenlere ikinci kez yer değiştirme olanağı tanınması için MEB’e yazılı başvuruda bulundu.

 
 
 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar