Kılıçdroğlu'ndan Cumhur İttifakı'na TBMM tepkisi: Sorumluluk onların!

Kılıçdroğlu'ndan Cumhur İttifakı'na TBMM tepkisi: Sorumluluk onların!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sağlıkta şiddeti görüşmek için yeterli sayıya ulaşılamaması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Kılıçdroğlu'ndan Cumhur İttifakı'na TBMM tepkisi: Sorumluluk onların!

Sağlık şiddet yasası AKP, MHP ve HDP''nin katılmaması sonrası yeterli çoğunluk sağlanamadı ve 15.00''te yapılması planlanan toplantı gerçekleşmedi.

"BU SORUNU ÇÖZECEK OLAN TBMM''DİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaşanan gelişme üzerine yaptığı açıklamada bundan sonra yaşanacak olan tüm olaylardan AKP ve MHP''nin sorumlu olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu; "Bu sorunu çözecek olan organ TBMM''dir. TBMM''yi bu acı olayları engelleme, önleme açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır" dedi.

TBMM''ye Konya''da öldürülen Dr.Ekrem Karakaya''nın öldürülmesi üzerine sağlıkta şiddeti önlemek için çağrı yapmak amacıyla 120 milletvekilinin imzasıyla acil toplantı çağrısı yapan CHP''nin talebinin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop partileri meclise davet etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar