TBMM'den karar çıktı: Emekliye 5 bin TL ikramiyede yeni gelişme

TBMM'den karar çıktı: Emekliye 5 bin TL ikramiyede yeni gelişme
Emeklilerin merakla beklediği karar Meclis'e sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme düzenlemesi' önergesi görüşülerek, kabul edildi. Dul ve yetimlere hangi miktarlarda ödeme yapılacak?

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiye verilmesine ilişkin düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda önergeye eklenerek, kabul edildi.

Komisyondan geçen önerge kapsamında, çalışan emekliler ikramiyeden yararlanamayacak. Dul ve yetim aylığı anlar ise çalışıyor olsalar dahi bu ikramiyeden yaralanabilecek. Önergenin gerekçesinde 5 bin liralık ikramiyenin emekli, dul ve yetimlerin refahını yükseltmek amacıyla verileceği belirtildi.

1 EKİM İLA 31 EKİM TARİHLERİ ARASINDA ÖDENECEK

AKP ve MHP milletvekillerinin ortaklaşa verdiği ve komisyonda kabul edilen önergeye göre, 5 bin liralık emekli ikramiyesi 1 Ekim ila 31 Ekim tarihleri arasında herhangi bir işte çalışmayan ya da faaliyette bulunmayan emeklilere ödenecek.

BİN 250 İLA 3 BİN 750 LİRA TUTARLARINDAKİ İKRAMİYELER ÖDENECEK

Bu tarihler arasında çalışan emeklilere ise ödeme yapılmayacak. Dul ve yetimlerle iş göremezlik derecesi olanlar ikramiye tutarından hisseleri oranında faydalandırılacak. Dul ve yetimlere bir istisna sağlanarak Ekim ayında çalışmamış olma şartı aranmayacak. Dolayısıyla Ekim ayında çalışsalar dahi dul ve yetimlere bin 250 ila 3 bin 750 lira tutarlarındaki ikramiyeler ödenecek.

İkramiye ödemesinden haciz ve kesinti yapılamayacak. Haksız ödeme yapılması halinde bu paralar aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek geri alınacak. Ödemeler Hazine bütçesinden karşılanacak. Cumhurbaşkanı bu yılın bütçesine bu amaçla ödenek ekleyecek. Önergenin gerekçesinde ödemenin sigortalıların refahlarının yükseltilmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar