Emeklilere 5 bin lira ödemede yeni gelişme

Emeklilere 5 bin lira ödemede yeni gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ancak herkesi kapsamayışıyla hayal kırıklığına neden olan emeklilere 5 bin lira ödeme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba yasaya eklenerek kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamasıyla duyurulan emeklilere bir defaya mahsus ödenecek 5 bin lira ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

Ardından ek madde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı. Teklif, sonraki aşamada TBMM Genel Kurulu’nda değerlendirilecek.

TÜM EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada 5 bin liralık yapılacak bir defaya mahsus ödemeden çalışan emekliler dışında tüm emekliler yararlanacak.

EMEKLİLERE 5 BİN TL ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin TL ödeme kasım ayının ilk yarısında başlayacak ve hesaplara yansıyacak.

EMEKLİLER TEPKİLİ

Gelişme sonrası en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinme mücadelesi veren emekliler, maaşlarına zam yapılmasını beklerken 5 bin TL'lik bir defaya mahsus ödeme ile hayal kırıklığına uğradı.

Geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilerse kendilerinin bu düzenlemede yararlanamayacak olmasından ötürü tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar