TBMM Başkanı Şentop Kuveyt'te!

TBMM Başkanı Şentop Kuveyt'te!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, siyasi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'e gitti. Şentop Kuveyt'te, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Meş’al Al Cabir Al Sabah ve Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop siyasi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt'e gitti.

Şentop Kuveyt'te, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Meş’al Al Cabir Al Sabah ve Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamed es-Sabah ile bir araya geldi.

Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğine dikkati çeken Şentop, "Halklarımız arasında tarihten gelen köklü bağlar, müşterek kültürel değerler ve karşılıklı muhabbet, ülkelerimiz arasındaki dostluk zeminini daha da kuvvetlendiriyor." İfadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki iş birliğini her alanda daha da derinleştirmek için gayret sarf ettiklerini anlatan Şentop, bu bağlamda, Kovid-19 küresel salgını nedeniyle bir müddet inkıtaya uğrayan karşılıklı üst düzey ziyaretlere tekrar başlayabilmekten ve yüz yüze görüşebilmekten memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Şentop konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Değerli kardeşim (Kuveyt Millet Meclisi Başkanı) Marzuk Ali Al-Ganim ile geçtiğimiz sene ocak ayında, Türkiye ziyareti esnasında son derece verimli istişarelerde bulunmuştuk. Bilahare, telefonla da olsa farklı vesilelerle görüşme imkanımız oldu ve aramızdaki güzel diyaloğu devam ettirdik.

Parlamentolarımız arasında samimi bir iş birliği atmosferi bulunmaktadır. Meclis Başkanları olarak tesis ettiğimiz bu ortamın ihtisas komisyonlarımız ve Kuveyt Millet Meclisinde kurulmasını müteakiben dostluk gruplarımız arasında da yeni temaslara fırsat sağlamasını temenni ediyorum.

İki ülkenin Meclisleri olarak üyesi bulunduğumuz uluslararası parlamenter teşkilatlarda da yakın bir duruş sergilemekten ve bölgemizi ilgilendiren meseleleri çözüme kavuşturmak için birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar