Tayvan’daki depremde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 9’a, yaralı sayısı 882’ye yükseldi

Tayvan’daki depremde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 9’a, yaralı sayısı 882’ye yükseldi
Tayvan'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a, yaralıların sayısı ise 882'ye yükseldi. Bugüne kadar 28 binanın yıkıldığı açıklandı.

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien açıklarında yerel saatle 07.58'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin etkileri hala devam ediyor. Tayvan Ulusal İtfaiye Teşkilatı'nın verdiği bilgilere göre, depremde ölenlerin sayısı 9'a yükselirken yaralıların sayısı ise 882 olarak açıklandı. Beş kişinin depremin hemen ardından farklı bölgelerde yaşanan heyelanlarda kaya düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Tünellerde mahsur kalan 127 kişi olduğu bildirildi. Hualien'de 17, Yeni Taipei şehrinde 8, Keelung'da 2 ve Yilan'da 1 olmak üzere toplam 28 binanın yıkıldığı bilgisi paylaşıldı. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), önümüzdeki 3-4 gün boyunca 6.5-7 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu. Depremin ardından Filipinler ve Japonya'da verilen tsunami uyarılarının ise kaldırıldığı belirtildi.

aw175966-08-1.jpg

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Tayvan halkıyla birlikteyiz. Göçmen İşçiler Departmanımız şu anda Tayvan'da bulunan 159 bin 480 Filipinlinin güvenliğini sağlamak için çaba gösteriyor. Tayvan'daki Filipinli kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi. Tayvan lideri Tsai Ing-wen ise deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çalışmalar devam ediyor, dünya çapından aldığımız destek mesajlarına ve ilk müdahale ekiplerine minnettarım. Kalbim depremden etkilenenlerle birlikte. Sevdiklerinizle iletişimde olun ve güvende kalın" dedi.

aw175966-09.jpg

Depremin 15,5 kilometre derinlikte kaydedilmesi, 1999'daki Nantou depreminden sonra kaydedilen en büyük deprem olarak tarihe geçti. Şiddetli sarsıntı sonucu bazı binalar yıkılırken, dağlık bölgelerde heyelanlar meydana geldiği bildirildi. Tünellerin ve köprülerin ağır hasar aldığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları ordunun da desteğiyle devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar