Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayınını kesip İsrail'i protesto etti!

Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayınını kesip İsrail'i protesto etti!
Belçika'nın devlet televizyonu VRT, Eurovision yayınını keserek İsrail'i protesto etti.

Dün akşam, Belçika'nın Felemenkçe kamu yayın kurumu VRT, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali sırasında İsrail'i protesto etmek amacıyla kısa bir süreliğine yayını durdurdu.

54.png

Yayınlanan mesajda, "Bu bir sendika eylemidir. İsrail Devleti'nin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. İsrail basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayını kısa bir süreliğine durduruyoruz. #Derhal ateşkes #Soykırımı durdurun" ifadelerine yer verildi.

aw200860-01.jpg

ACOD-VRT işçi sendikası, eylemi organize ederek uzun süredir devam eden Orta Doğu'daki çatışmaları endişeyle takip ettiklerini belirtti ve İsrail'in eylemlerine artık sessiz kalmamanın bir seçenek olmadığını vurguladı. Sendika açıklamasında, İsrail'in bölgede soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu ve Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrailli bir yarışmacının yer almasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail hükümetine savaşları ve katliamları durdurması için net bir mesaj göndermeyi amaçladıklarını belirterek, uluslararası gözlemcilerin ve basının Gazze'ye serbestçe girebilmesi ve müzakereler için masaya oturulması gerektiğini kaydetti.

23.jpg

Yayın, eylemin ardından normal şekilde devam etti. Ayrıca, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ın Eurovision'a katılması Malmö'de binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar