Tarihin en büyük Türk bayrağı Adana'yı kapladı: Cumhuriyetin 100.yılına özel yapıldı

Tarihin en büyük Türk bayrağı Adana'yı kapladı: Cumhuriyetin 100.yılına özel yapıldı
Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü 1699 metre uzunluğunda 9 metre genişliğindeki dev Türk bayrağı süsledi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından MET-GÜN inşaata yaptırılan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlikler, Adana Valisi Yavuz Selim'in katkıları ile organize edildi.

Cumhuriyetin 100.yılı kutlamalarındaki etkinliklerin gündüz bölümünde, kano, bisiklet ve koşu yarışları yapıldı, gece ise ışık ve su gösterileri gerçekleştirildi.

adana-turk-bayragi.jpg

TARİHİN EN BÜYÜK BAYRAĞI ADANA'DA

Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki 100.Yıl kutlamalarındaki en önemli detay ise 1699 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki Türk bayrağı. 15 bin 300 metrekarelik bir alanı kapsayan Türk bayrağı, ülke çapındaki kutlamaların da simgesi olması oldu. Bugüne kadar böylesine büyük bir alanı kapsayan dev bir Türk bayrağı ilk kez bir şehri süsledi.

YER GÖK BAYRAK OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. Yıl kutlamalarını işaret ederek, "Yer gök bayrak olsun" çağrısında bulunmuştu. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne asılan dev Türk bayrağı adeta Erdoğan'ın bu çağrısına ses oldu... Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları sebebiyle gerçekleştirilecek kutlamaları, etkinlikleri ise Türkiye'nin önemli mimarlarından ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ, fotoğraflayacak. Etkinlikleri izlemek için Adana'ya gelen Ahmet Ertuğ, bu önemli günü fotoğraf kareleri ile tarihe taşıyacak" dedi.

bayrak1.jpgNİSAN AYINDA AÇILDI

Türkiye'nin 4.en uzun köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Seyhan Nehri'nin ayırdığı Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlıyor. MET-GÜN inşaat tarafından yapılan köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile geçtiğimiz Nisan ayında hizmete açıldı. Uzunluğu 1699 metre olan, 27 tabliyeden oluşan 6 şeritli köprüde 2 hatlı demiryolu da yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar