Rahmi Koç'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler: Başımıza ne geliyorsa...

Rahmi Koç'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler: Başımıza ne geliyorsa...
Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Rahmi Koç, katıldığı programda Yunanistan ve Türkiye nüfusunun cumhuriyet dönemindeki artış oranına dikkat çekti.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Bizden haber söyleşileri, İkinci yüzyıl buluşmaları" programına konuk oldu. Koç Cumhuriyetin ilk yıllarını, çocukluğunu, o yılların Ankara'sını ve Koç topluluğunun hikâyesini anlatırken dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Koç, programda yaptığı konuşmada Yunanistan ve Türkiye nüfusunun cumhuriyet dönemindeki artış oranına değinirken nüfus artışı ve bunun beraberinde gelen kaynak yetersizliğini dile getirdi.

“YUNANİSTAN NÜFUSU 11 MİLYON BİZ 85 - 86 MİLYONUZ”

Okul yıllarında bir arkadaşına habersizce yemek yardımı yaptıklarını aktaran Koç şu ifadelere yer verdi:

"Sefer tasıyla okula giderdik, yemekhaneye verirdik ısıtırdı. İmkanı olmayan çocuklara da yemek bırakırdık ama o bizim verdiğimizi bilmezdi idare ona teslim ederdi. Ankara o yıllarda küçüktü, herkes herkesi tanırdı.

10 yılda 15 milyon nüfus yetişti diyoruz, o dönemde Yunanistan Nüfusu 6 milyondu. Şimdi Yunanistan nüfusu 11 milyon biz 85 - 86 milyonuz. Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor."

rahmi-koc.png

RAHMİ KOÇ KİMDİR?

Koç Holding A.Ş. Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olan Rahmi Koç 9 Ekim 1930 tarihinde Ankara'da doğdu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde (ABD) İşletme eğitimi aldı. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1958 yılında Ankara'da,Otokoç şirketinde çalışmaya başladı.

1960 yılında Koç Topluluğu'nu Ankara'da temsil eden Koç Ticaret'e geçti. 1963 yılında kurulan Koç Holding'in Ankara'da bulunan şirket merkezinin 1964 yılında İstanbul'a taşınmasıyla birlikte Rahmi Koç da İstanbul'a taşınarak Koç Holding A.Ş Genel Koordinatörü oldu.

Bundan sonra sırasıyla 1970 yılında İcra Kurulu Başkanı, 1975 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 1980 yılında İdare Kurulu Başkanı oldu.

30 Mart 1984 tarihinde merhum Vehbi Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılınca, Rahmi Koç Başkan seçildi. 4 Nisan 2003 tarihinde emekli olunca büyük oğlu Mustafa V. Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Rahmi Koç bu tarihten itibaren Yönetim Kurulu üyeliğine devam ederken Onursal Başkan unvanı aldı.

YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar