Tansu Çiller'in başına geçmek istediği parti ortaya çıktı

Tansu Çiller'in başına geçmek istediği parti ortaya çıktı
Eski Başbakan Tansu Çiller, son zamanlarda yaptığı çıkışlarla yeniden siyasete adım atmaya hazırlanıyor. Hem muhalefet hem de iktidar cenahından pek çok isimle görüşen Çiller'in, başına geçmek için teklif götürdüğü parti ise ortaya çıktı. Tansu Çiller ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlatan Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz, Çiller'in ''Ben ablan olarak partinin başına geçeyim'' dediğini aktardı.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde yeniden siyasete atılmak isteyen eski Başbakan Tansu Çiller hakkında flaş bir açıklama geldi. Tansu Çiller ile yaptığı görüşmede masadaki konuları anlatan Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz, Çiller''in kendisine, partinin başına geçmek istediğini söylediğini açıkladı.

Cumhuriyet''ten Sinem Nazlı Demir''e konuşan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, siyaset kulislerini sarsacak açıklamalarda bulundu. Tansu Çiller ile gerçekleştirdiği birebir sohbete ilişkin detayları anlatan Öz, şunları söyledi:

''SEN İKİNCİ ADAM OL''

Öz, şunları söyledi: “Tansu Hanım bir gün beni arayarak kahve içmeye davet etti. Ben de dostane bir şekilde bu daveti kabul ettim. Ülke gündeminden konuşacağımızı düşünerek gittiğim bu görüşmede Çiller bana siyasete dönmek istediğini açıkladı, ‘Ben ablan olarak partinin başına geçeyim sen de ikinci adam ol’ dedi. Bu işin ticaret işi olmadığını derin görüş ayrılıklarımızın olduğunu belirterek reddettim, örneğin o başkanlık sistemini tasvip ediyor, biz parlamenter sistemi.” Öz, “Ümit Özdağ’ın milliyetçiliği Atatürk milliyetçiliğine yaklaşmıştır ve bu bize yakın gelmektedir” diyerek ittifaka açık kapı bıraktı. 

KILIÇDAROĞLU YORUMU

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile ilgili de konuşan Öz, “Kemal Kılıçdaroğlu ittifakı altı parti ile sınırlandırmamalıydı. Dilinden Atatürk ve Cumhuriyeti düşürmeyen tüm partileri küçük büyük bakmaksızın toplamalıydı” dedi. Öz, 68 Kuşağı’nın devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de idamına ilişkin de konuştu. Öz, “En büyük hatamız genç fidanların katledilmesidir. Onun ıstırabını yaşıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar