Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na şok suçlama: "İçinde Atatürk'e karşı bir kin var"

Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na şok suçlama: "İçinde Atatürk'e karşı bir kin var"
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Tv100 canlı yayınında konuşan Özcan, 1937-1938 yıllarında yaşanan Dersim Harekatı nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun Atatürk'e karşı bir kin beslediğini iddia etti.

tv100'de yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinde vites yükselterek, Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'e karşı bir kin beslediğini iddia etti.

28 Mayıs seçimlerinin ardından seçim sonuçlarında yaşanan başarısızlık nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutan ve istifa çağrılarında bulunan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle kesin ihraç talebiyle CHP disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Karara tepki olarak Bolu'dan Ankara'ya "Adalet ve Değişim Yürüyüşü" gerçekleştiren Özcan, yürüyüşe rağmen partiden ihraç edildi. İhraç kararının ardından CHP yönetimine yönelik eleştirilerini yükselten Özcan, son olarak Kılıçdaroğlu hakkında olay yaratacak bir iddiada bulundu.

"DERSİM HAREKATI NEDENİYLE ATATÜRK'E KİN BESLİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi bitirmek için özellikle genel başkanlık görevinde bulunduğunu iddia eden Özcan, Özcan "Bunu ilk kez söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı Dersim Harekatı'ndan dolayı kin var. Yıllar geçtikten sonra daha iyi anlıyorum. Dersim'de bir harekat yapılıyor. Hukuken CHP'ye üye olup aslında CHP'li olmayanlar 'Dersim Katliamı' diyor. Bir bölgede ayaklanma olmuş, buna müdahale ediyorsun. Dersim'de ölen isyancılar, insanlar olmuş. Kılıçdaroğlu içinde bu ukde olarak kalmış. O yüzden Atatürk'e karşı sempati beslediğini düşünmüyorum. Çok az konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyebilmiştir. Atatürk kelimesinden hoşlandığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar