Tanju Özcan, seçimleri kaybedip istifa eden Çipras'ı Kılıçdaroğlu'na örnek gösterdi

Tanju Özcan, seçimleri kaybedip istifa eden Çipras'ı Kılıçdaroğlu'na örnek gösterdi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirel paylaşımlarına devam ederken, Yunanistan'daki seçimleri kaybettikten sonra istifa eden muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras'ın kararını, Kılıçdaroğlu'na örnek olarak gösterdi.

Umut Can Halavart / Günboyu

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde beklediği oy oranını yakalayamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem milletvekili sayısında hem de başkanlık yarışında rakibi AKP ve Erdoğan'ın gerisine düştü.

Ülkede yıllardır yaşanan hayat pahalılığı, enflasyon ve hukuka aykırı ihlallere karşın seçimlerde başarı sağlayamayan Kılıçdaroğlu'na yönelik gösterilen çok sayıda tepki arasında CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yer aldı.

28 Mayıs gecesi Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıklayan Özcan, partinin başına ivedilikle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelmesi gerektiğini belirtmişti.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Özcan, Kılıçdaroğlu'na karşı eleştirel paylaşımlarına bir yenisini ise Yunanistan seçimlerinin ardından ekledi.

Yunanistan'da geçtiğimiz aylarda yapılan seçimler sonucunda hiçbir partinin hükümet kurmaya yetecek sandalye sayısını elde edememesi üzerine tekrarlanan seçimlerden Başbakan Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi (ND) Partisi lider ayrıldı. Oyların yüzde 40:5'ini alan ND'ye karşın muhalefet partisi SYRİZA ise yüzde 17.8'de kaldı.

SYRIZA'nın genel başkanı ve eski Başbakan Aleksis Çipras, seçim sonuçlarını bir başarısızlık olarak değerlendirdi ve görevinden istifa etti.

"İNSAN SEÇİMİ KAYBEDİNCE İSTİFA EDER Mİ?"

Çipras'ın istifası Türkiye'de de büyük bir yankı uyandırırken, Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yunanistan’da seçimi kaybeden Syrıza Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras istifa etmiş. Ne kadar garip bir durum. İnsan seçimi kaybedince istifa eder mi? Bizim burada seçimi kaybedenler MYK’yı değiştirip hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

tanju3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar