Tanju Özcan CHP'de kimi genel başkan görmek istediğini açık açık söyledi

Tanju Özcan CHP'de kimi genel başkan görmek istediğini açık açık söyledi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanlığı'nın en çok İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakışacağını belirterek, tercihinin ondan yana olduğunu söyledi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

CHP’den 1 yıl süreyle, geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, DHA muhabirine konuştu. CHP’de yapılacak olan kurultayda değişimden yana olduğunu her seferinde söyleyen Özcan, kamuoyunda CHP'yi yönetebilecek en güçlü isim olarak Ekrem İmamoğlu'nu gördüğünü belirtti. Özcan kimsenin bu cesareti göstermezse kendisinin gösterebileceğini söyledi.

Derdinin ülkesi ve partisi olduğunun altını çizen Özcan, CHP Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu’nu tercih ettiğini aktardı. Özcan, konuşmasında şunları söyledi: “Parti elden gidiyor, ülke elden gidiyor. Bu aşamada en çok bu gömleği giymek Ekrem İmamoğlu’na yakışır. Onun dışında alternatif isimler var. Ama bunların hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih de, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse, ben kaçınmam. Hukuki bir engel olmadığını da düşünüyorum. Burada hukuki engel çıkartmak, hukuki engel çıkartmak isteyenlerin lehine olmaz. Benim ilk tercihim Ekrem İmamoğlu, halkın tercihi Ekrem İmamoğlu. Sayın genel başkanın da bir ağabeylik, bir büyüklük yapmasını kendisinden bekliyoruz. Bu değişim sıkıntılı olmamalı.”



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar