Taksi ücretlerine yine zam geldi: 'Limuzin' dönemi başladı!

Taksi ücretlerine yine zam geldi: 'Limuzin' dönemi başladı!
Akaryakıtın aşırı pahalanması, ulaşım ücretlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rize’de taksi indi bindi ücreti 80 TL, taksimetre açılış ücreti ise 50 TL oldu. İYİ Partili Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı gelişmeyi "Rize’de taksiler limuzin olmuş!" ifadeleriyle eleştirdi.

Rize’de taksi ücretlerine yapılan zam yürürlüğe girdi. Yeni tarifeye göre indi bindi ücreti 80 TL, taksi açılış ücreti 50 TL, taksiyi 1 dakika bekletmek ise 3 TL olarak belirlendi.

15 Haziran tarihinde yapılan ücret düzenlemesinde taksimetre açılış ücreti 33 TL, bir kilometre ücreti 13 TL, kısa mesafe ücreti (1.300 metreye kadar) ise 50 TL olarak belirlenmişti. 1 dakikalık bekleme ücreti de 2 TL olarak uygulanıyordu. Yeni tarife Rize'de bugün yürürlüğe girdi.

İYİ PARTİLİ ÜYEDEN TEPKİ: 'TAKSİMETRELER LİMUZÜN OLMUŞ'

İYİ Partili Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Rize’de taksiler limuzin olmuş! Rize’de yaşam şartları ve trafik yoğunluğu sanki İstanbul’dan daha ağır. İstanbul taksimetre açılış 19,17 TL Rize taksimetre açılış 50 TL. SONUÇ; Toplu taşıma yasası yapılmadığı taktirde, her il kendi sazını çalıyor”

ta.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar