Taciz ifşalarının ardından KADEM'den dikkat çeken açıklama

Taciz ifşalarının ardından KADEM'den dikkat çeken açıklama
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) son günlerde kadınların sosyal medya üzerinden yaptığı taciz ifşaları hakkında farklı bir değerlendirme yaptı...

Son dönemde İstanbul Sözleşmesine imzacı olmasıyla dinci kesimler tarafından hedefe oturtulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) son günlerde kadınların sosyal medya üzerinden yaptığı taciz ifşaları hakkında farklı bir değerlendirme yaptı.

Tacize uğrayan kadınların ifşalarının “istenemeyen sonuçların yaşanmasına” sebep olduğunu savunan KADEM, “çözümle ilgili doğru mecralara yönelmemiz gerekiyor” mesajı verdi.

Aralarında yazarların da bulunduğu kadınlar Twitter hesapları üzerinden tacize uğradıkları erkekleri ifşa etmişti.

Yazar Pelin Buzluk yazar Hasan Ali Toptaş'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmiş, Buzluk'un ardından, yazar Aslı Tohumcu da yazar Bora Abdo tarafından taciz edildiğini açıklamıştı. Dün de yazar İbrahim Çolak, hakkındaki taciz iddialarının ardından “ailemin, çocuklarımın yüzüne bakamam” diyerek intihar etmişti.

Bunun üzerine sosyal medyada pek çok kadın “Me too (ben de)” etiketiyle, maruz kaldıkları taciz ve istismar olaylarını paylaşmaya başlamıştı.

"DOĞRU MECRALARA YÖNELMEMİZ.."

Yönetiminde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da bulunduğu KADEM ise twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “taciz ifşalarına” karşı şu mesajı paylaştı:

“Son günlerde taciz ve ifşa vakalarının sosyal medyada gündem olması ve istenmeyen sonuçların yaşanması sorunların çözümüyle ilgili olarak doğru mecralara yönelmemiz gerektiğini gösteriyor. Bizler kadın konusunda hak savunuculuğu yapan bir derneğiz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da taciz ve tecavüz mağdurlarının yanında olacak, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar