Suriye’de can kaybı 3 bin 800'ü aştı! Bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Suriye’de can kaybı 3 bin 800'ü aştı! Bilanço gittikçe ağırlaşıyor
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin arından arama ve kurtarma ekiplerinin devam ettiği Suriye’de hayatını kaybedenlerin sayısı 38002ü aştı. 200 çocuk yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybetti.

Tunus ve Venezuela''dan gelen ekiplerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, ülke genelinde ölü sayısı 3800''ü aştı. Hükümetin kontrolündeki bölgelerde ise 1768 kişi öldü, yaralı sayısı 3 bin 785''e yükseldi. Silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde ise ölü sayısı 2 bin 60''a çıktı, 3 bin 150 kişi yaralandı. Ülke genelinde yaklaşık 200 çocuğun öldüğü belirtildi.

900 BİNA ÇÖKTÜ, 7 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Yaşanan depremin ardından ve meydana gelen artçı sarsıntılardan dolayı 900’den fazla bina yerle bir olurken, 2 bin bina ise zarar gördü. 7 binden fazla insan ise yerinden edildi. Tunus ve Venezuela''dan gelen ekiplerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken Rusya, Irak, Lübnan, Cezayir, Irak, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri''nden (BAE) de yardım geliyor.

Duvar’da yer alan habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu''nun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Suriye''ye yardımların etkili şekilde ulaştırılabilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi''nden (BMGK), mevcut tüm sınır geçiş noktalarını uluslararası kuruluşların kullanımına açmasını talep etti.

Lenarcic, BMGK''NİN uluslararası insani yardımların depremden etkilenen kuzeybatı Suriye''ye ulaştırılabilmesi için yalnızca bir sınır geçiş noktasına izin vermesine tepki göstererek "Mevcut tüm sınır geçiş noktalarının uluslararası kuruluşların kullanımına açılmasına izin verilirse yardımımızı sağlamak çok daha kolay olacaktır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde BM yetkilileri, meydana gelen hasar nedeniyle Türkiye üzerinden Suriye''ye giden yardımların sekteye uğradığını açıklamıştı. Dün, ilk yardım konvoyu ülkeye ulaştı. (Kısa Dalga)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar