Kahramanmaraş depremi Mısır'ı da fena vurdu! 400'ü aşkın ölü, yüzlerce yaralı

Kahramanmaraş depremi Mısır'ı da fena vurdu! 400'ü aşkın ölü, yüzlerce yaralı
Merkez üssü Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğündeki deprem 04.17’ de meydana geldi. Türkiye’de 10 şehirde hissedilen deprem Orta Doğu'yu da etkiledi. Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak’ta güçlü bir şekilde hissedildi. Suriye'nin çeşitli bölgelerinde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315'ten fazla kişi yaralandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem Suriye’de de hissedildi. Deprem sonrası Suriye''nin çeşitli bölgelerinde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 315''ten fazla kişi yaralandı.

Mısırın başkenti Kahire ve çevresinde kuvvetli şekilde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürdü. Meydana gelen deprem halk arasında büyük endişe yarattı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta hissedilen depremden dolayı vatandaşlar geceyi arabada geçirdi.

Irak''ın başkenti Bağdat ve Diyala''da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Esed rejiminin haber ajansı SANA''nın haberine göre, depremde Halep, Hama ve Lazkiye illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 430 kişi hayatını kaybetti, 1315 kişi yaralandı.

DEPREM SURİYE’DE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLEN

Deprem güçlü bir şekilde Suriye''nin başkenti Şam''da, Lazkiye''de Halep''te ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede hissedildi.

 430 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lazkiye yakınlarında bir binanın yıkıldığı ve Hama’da da birkaç binanın kısmen yıkıldığı aktarıldı.

Suriyeli sivil savunma yetkililerinin ve itfaiyecilerin enkaz altında kalanları çıkarma çalışmalarına devam ettiği belirlendi.

Suriye’nin Ulusal Deprem Merkezi’nin başında bulunan Raed Ahmed, hükümet yanlısı bir radyo kanalına, “Merkezin tarihinde kaydedilen en büyük depremin bu olduğunu” açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar