Süper Kupa'da son karar belli oldu: Kritik toplantı bitti

Süper Kupa'da son karar belli oldu: Kritik toplantı bitti
Suudi Arabistan'da düzenlenecek Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Türk Telekom Süper Kupa maçı öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından karşılaşmanın planlandığı gibi oynanacağı bildirildi.

Gün içinde medyaya yansıyan, maçta Atatürk resmi ve İstiklal Marşı'nın yer almayacağı iddialarının ardından gerçekleşen toplantıda alınan kararlar sonucunda, maçın planlandığı gibi icra edileceği belirlendi.

Bu akşam Riyad'daki Al-Awwal Park'ta saat 20.45'te başlayacak olan maç, futbolseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Hakem Abdulkadir Bitigen'in yöneteceği mücadele, ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Federasyon Türk bayrağının huzurunda 100. Yıl Kutlama Etkinlikleri beraberinde şehitler için saygı duruşu ve Norm Ender tarafından okunacak İstiklal Merşı ile maçın başlayacağını duyurdu. Ayrıca bu konuda yapılan dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

İletişim Başkanlığı'ndan da gelen açıklamada, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirtilerek, maç öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağının açılacağı, ışık şovları ile açılış seremonisi ve şehitler için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunacağı vurgulandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar