Süleyman Soylu'nun Erdoğan'dan son ricası kabul edilmedi: İstanbul Valiliği için o ismi önermişti...

Süleyman Soylu'nun Erdoğan'dan son ricası kabul edilmedi: İstanbul Valiliği için o ismi önermişti...
Birgün yazarı İsmail Sarı, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden ayrılmamak için uzun uğraşlar verdiğini, bakanlıkta kalamayacağını anladığında ise son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Valiliğine tavsiye ettiği ismin atanmasını rica ettiğini iddia etti.

Şahin Yıldız / Günboyu

28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesiyle birlikte yeni kabine, cumartesi günü Çankaya Köşkü'nde yapılan basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Meclis'e AKP listelerinden milletvekili olarak giren bakanların hiçbiri yeni kabinede yer almazken, bakanlıkların belli olmasının ardından gözler kurumlara yönelik atamalara çevrilmişti.

Gün içerisinde MİT Başkanı olarak İbrahim Kalın'ın atanmasıyla birlikte, Milli Savunma Sanayii, Genel Kurmay Başkanlığı gibi birçok yeni atama açıklanırken, içlerinde en dikkat çekenlerden biri ise yeni İstanbul Valisi oldu.

"SÜLEYMAN SOYLU SON DAKİKA KADAR GÖREVDE KALMAK İÇİN MÜCADELE ETTİ"

Birgün yazarı İsmail Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İddiaya göre Süleyman Soylu son dakikaya kadar görevinde kalmak için mücadele etti. Ancak kalamayacağını anlayınca Erdoğan’dan İstanbul Valisi olarak kendisine yakın olan Çetin Oktay Kaldırım'ı ataması için ricada bulundu. Bu atanmasıyla Soylu'nun son ricası da yerine getirilmedi"

soylu2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar