Süleyman Soylu: Şu anda yardım toplamıyoruz

Süleyman Soylu: Şu anda yardım toplamıyoruz
Elazığ’da basın açıklaması gerçekleştiren Süleyman Soylu, “Sağlık Bakanımız, hastaneye yapılan başvuruların ardından son durumu açıklayacak. Ancak şu anda bizde olan bilgilere göre, Elazığ’da 18, Malatya’da ise 4 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da basın açıklaması gerçekleştiriyor. İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Deprem olur olmaz adımlarımızı attık. Bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için hem bizler, hem de Cumhurbaşkanlığımız kamuoyuna sürekli bilgi verdi. Depremin meydana geldiği andan itibaren bilgi akışını kesmemeye çalıştık. Malatya Doğanyol’da 4 vatandaşımız hayatını kaybettik. Elazığ’da ise 18 vatandaşımızı maalesef kurtaramadık. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

“SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPACAK”

“Sağlık Bakanlığımız depremin son durumu hakkında, hastaneye yapılan başvuruların ardından basın açıklaması gerçekleştirecek. Şu an biz elimizde olan bilgilerle hareket ediyoruz. Deprem olduğu andan itibaren 2 insansız hava aracımız, 1 insanlı hava aracı ve 1 insanlı keşif aracımız bölgeye sevk edildi. Jandarma ekiplerimiz de haber alamadığımız bölgelere intikal ederek, köylerden bilgi almamızı sağladı.”

"ÇOK SAYIDA ARTÇI DAHA YAŞADIK"

“Biz burada olduğumuz süre içerisinde 133’ün üzerinde artçı yaşadık. Toplamda 38 vatandaşımız sağ olarak kurtardık. Doğanyol’da kimse göçük altında kalmadı. Sabahtan bu yana ses gelen yerlerde çalışmalarımız devam ediyor. Enerji, ulaşım, altyapı, iletişim ve doğal gaz konusunda ciddi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Türkiye Acil Deprem Planımızı uyguladık. Hazırlık yapmıştık. Herkes sahada gereken mücadeleyi veriyor. Dünden bu yana aşevlerimizde binlerce vatandaşımıza gıda dağıtımı yaptık. Evlere girip girilmemesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız gereken açıklamayı yapacaktır. Şu anda yardım toplama gibi bir hedefimiz yok, olursa gerekli açıklamaları yaparız.”

ADIYAMAN CEZAEVİ BOŞALTILACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı." dedi. 

20200125-2-40500933-51506774-web.jpg

Basın açıklamasında konuşan bir diğer bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları ise şu şekilde:

"ALTYAPI KONUSUNDA SORUN YOK" 

"Belediye başkanlarımızla hazır bulunduk. Bakanlığımıza bağlı 363 kişiden oluşan ekibimizle hasar tespit çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk tespit çalışmalarında merkezde 4, Maden Gezin'de 1 bina olmak üzere 5 binamızın yıkık olduğu bilgisine ulaştık. Ağır ve hasarlı binalara ilişkin tespitler yapılıyor. İçme suyu ve kanalizasyonla ilgili herhangi bir altyapı problemi bulunmamaktadır." 

"HASARLI BİNALARA GİRMEYELİM" 

"Sürsürü ve Mustafapaşa'da enkaz çalışmaları devam etmektedir. Elazığ Merkez'de Kartal'daki gibi tehlikeli binalarımız bulunmaktadır. Binalar takip ediliyor. Ağır hasarlı ve hafif hasarlı binalar mevcut. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği teminat altına alınacaktır. Yaralı ve vefat eden vatandaşlarımıza nakdi yardımlar yapılacaktır. Bunlar, acil ihtiyaçları karşılamak için yapılacak yardımlardır. Ziraat Bankası harekete geçti.  Elazığ Valiliği'nde kurulan komisyon ile nakdi yardımlar yapılacak. 25 bina hasarlı. Hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum."

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK" 

"Gerekli tüm tedbirler alındı. Çadır kentlerimiz ve konteynerlerimiz var. Vatandaşlar 2 -3 gün daha buralarda hayatlarına devam etmemeliler. Güzel ülkemiz birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermiştir. Az hasarla atlattığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar aldığımız tedbirlerin bunda çok önemli payı vardı. Van, Simav ve Bingöl'de olduğu gibi hızlı bir şekilde barınma ihtiyaçları karşılanacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar