Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına emeklilik için ilk adım atıldı! EYT düzenlemesi sonrası yeni gelişme

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına emeklilik için ilk adım atıldı! EYT düzenlemesi sonrası yeni gelişme
EYT düzenlemesine tabi tutulmayan staj ve çıraklık mağdurları çözüm yolu ararken, milyonları sevindirecek yeni bir gelişme yaşandı. İşte bütün ayrıntılar...

Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle yaklaşık iki buçuk milyon kişi emeklilik hakkı kazanırken, staj ve çıraklık mağdurları ise yeni düzenlemeden yararlanamadı.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının erken emekliliği için ilk adım atıldı.

iscihaber.net'te yer alan habere göre, staj sigortası kapsamı kişinin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içerirken emeklilik ile ilgili bir prim ödemesi gerçekleşmez, bu sebeple emeklilik için gün sayısı hesaplaması yapıldığında staj prim günleri bu hesaba dahil edilmiyor. Bu düzenleme nedeniyle de birçok EYT'li emeklilik hakkına kavuşurken staj ve çıraklık adı altına iş hayatına atılan ancak prim günleri sayılmayan bir çok vatandaş emekli olamadı.

İLK ADIM ATILDI

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. Bu teklif ile staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının erken emekliliği için ilk adım atıldı.

ERKEN EMEKLİLİK

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif'inde, staj ve çıraklık dönemlerinin sigortalıların borçlanabileceği sürelerden sayılması ve sigortalılık başlangıç tarihinde esas alınması talep ediliyor. Bu düzenleme ile staj ve çıraklık sigortası ile emeklilik prim gün sayıları yetersiz kalan kişilere erken emeklilik hakkı verilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar