Staj ve çıraklık mağdurları hakkında sıcak gelişme: Seçimlerden sonra EYT'ye dahil olacaklar mı?

Staj ve çıraklık mağdurları hakkında sıcak gelişme: Seçimlerden sonra EYT'ye dahil olacaklar mı?
EYT düzenlemesinin kapsamına dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Gonca Bilgiç / Günboyu

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu elde etmesine karşın, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanmayı başaramadı. Meclis'e AKP tarafından aday gösterilen 16 bakan da milletvekili olarak girmeyi başarırken, bu isimlerin arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bulunmakta.

2 Şubat'ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen ve 28 Şubat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu tarafından kabul edilen EYT düzenlemesi, ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik yolunu açacak olmasına karşın, bu düzenlemeye staj ve çıraklık mağdurları dahil edilmemişti.

Ocak ayından bu yana mağdurlar yetkililere seslerini duyurmak için birçok yolu denemiş olsa da, Bakan Bilgin çok kez, yaptığı açıklamalar ile stajyerlere emeklilik kapısını kapatmıştı.

BU AY SONUNA KADAR TÜM EYT'LİLERİN MAAŞI BAĞLANACAK

Seçim arefesinde sıcak bir açıklamada daha bulunan Bilgin, mart ayı başından itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından toplanmaya başlanan EYT başvurularının, mayıs ayı bitmeden neticelendireceğini ilan etti.

"ORTADA BİR MAĞDURİYET YOK"

Bilgin, staj ve çıraklık mağdurları hakkında yaptığı açıklamada ise geçmişte söyledikleriyle paralel olarak "Burada bir mağduriyet söz konusu değil. Staj bir eğitimdir. Eğitimin bir parçasıdır. Sadace orada çıraklık eğitimini ayırmak lazım. Onun dışındaki stajyerler mağdur değildir. İş akdiyle bir yere girmemişlerdir. Primini ödeyecek bir işveren yok ortada." ifadelerini kullandı.

14 GÜN İÇERİSİNDE KRİTİK GELİŞMELER YAŞANABİLİR

Buna karşın çok sayıda SGK uzmanı, Bilgin'in açıklamalarının seçim öncesi olması nedeniyle ufukta yeni gelişmelerin yaşanabileceği konusunda iyimser. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, her ne kadar ilk turda kazanmayı yarım puan farkla kaçırmış olsa da, Millet İttifakı'nın muhtemel bir Sinan Oğan ittifakı karşısında hamle yapmaya hazırlanabileceği iddia edildi.

Staj ve çıraklık mağdurlarının sayısı 250 bini bulurken, aile ve yakınlarının da oy potansiyeli dahil edildiğinde gelecek 14 gün içerisinde stajyerler konusunda bir adım atılması, AKP'ye 1 milyon potansiyel oy daha kaydırabileceği değerlendirilmekte.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar