Staj mağdurları EYT'ye dahil olacak mı? Staj Mağdurları Dernek Başkanı'ndan son dakika açıklaması

Staj mağdurları EYT'ye dahil olacak mı? Staj Mağdurları Dernek Başkanı'ndan son dakika açıklaması
Milyonlarca vatandaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında 8 Eylül 1999 öncesinde meslek lisesinde okuyup herhangi bir iş yerinde staj çıraklık yapanlar, EYT kapsamına alınmamıştı. Üstüne üstlük Bakan Bilgin de dahil olmak üzere bu kapsamda düşünülmeyeceği belirtilmişti.

Milyonalarca yurttaşın EYT kapsamında, staj çıraklık yapanların sigortaya işlenmemesine ilişkin konu gündemden düşmüyor. Staj Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, "Stajyer ve çıraklara haklarını vermekle başlayın! " diyerek staj mağduriyetinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İşçi Haber''in haberine göre; Staj süresinin emeklilik süresine sayılmaması Türkiye gündemini meşgul eden konular arasında yer alıyor. 

"Staj sigortası" olarak adlandırılmasının temel sebebi, çıraklık ya da stajyerlik döneminde emeklilik primi ödenmeyip; iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri ödenmesinden kaynaklanmasıdır. Yurt dışında staj gören stajyerlerin SGK’sı kabul ediliyorken vatan topraklarında staj gören çocukların SGK’sı kabul edilmemesi adaletsizliğe yol açıyor.  Bu durumun düzeltilmesini isteyen mağdurlar hakkını aramaya devam ediyor. 

Staj Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar