SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı maaşlar hesaplandı: Emeklilik yılına göre liste

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı maaşlar hesaplandı: Emeklilik yılına göre liste
Son olarak 2022 yılının temmuz ayında enflasyon güncellemesi alan emekli aylıkları, yüksek enflasyon karşısında vatandaşa çare olmadı. Ekonomik krizin etkisini sürdürmesi ile tüm gözler emekliye ocak ayında yapılması beklenen yılbaşı zammına çevrilmiş durumda. İşte enflasyon ve Orta Vadeli Plan doğrultusunda emekli maaşlarında beklenen iyileştirme.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE ŞAŞIRTAN MAAŞLAR! YIL YIL HESAPLANDI

Hükümetin geçtiğimiz temmuz ayında emekli ve memura yaptığı maaş düzenlemesi resmi rakamlarla dahi yüzde 90 sınırına dayanan enflasyon karşısında adeta eridi.

Milyonlarca emekli yeni yıla yeni gelirlerle girecek. Tüm maaşlar Ocak ayında değişebilir. Enflasyon nedeniyle ücretler artmış olsa da, daha fazla iyileştirme bekleniyor.

Yılın ikinci yarısındaki enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını netleşecek. Şimdiye dek 2 aylık veriler yayınlandı. Temmuz-Ağustos döneminde enflasyon %3,86 oldu. 4 aylık veri bulunuyor. Bu verilere dayanarak, oran kesinleşecektir. Ama aynı zamanda ipuçları bulunuyor.

Orta vadeli programda 2022 için enflasyon tahmini %65''tir. Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde yılın ikinci yarısında enflasyon, yani SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zam oranı yüzde 15,91 olarak gerçekleşecek.

ESNAF EMEKLİYE MİNİMUM 4.685 LİRA

Bu varsayım doğruysa, emekliler için asgari ücret 4 bin 197 lira üstü olacak. 2000''den önce emekli olan SSK çalışanları için 4 bin 687''den 5 bin 432''ye yükselecek. Bağ-Kur tarım emeklilerinin Temmuz ayı asgari aylık geliri 3.000 335 TL''dir. 2000 yılından bu yana emekli olan SSK''lılar 2 bin 905 liraya yükseldi.

Bu ödemeler Aylık temel sözleşme ile 3.500 liraya bitirildi. Bağ-Kur Tarım Emeklileri, Ocak ayında ,91 artışla en düşük aylık gelire sahip oldu. 2000 yılından sonra 3.000 368 SSK''lı emekli oldu. Bu rakam 3 bin 368 liraya yükseldi. 3 bin 500 tamamlandığında ödemeler sağlanacak.

TAHMİNLER

Ocak ayı zaman artırımına ilişkin iki ipucu daha bulunuyor. Merkez Bankası''nın Ağustos ayında gerçekleştirdiği piyasa katılımcısı anketine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri ,84''lük enflasyon tahminlerine göre maaşlarına zam alabilir. AA Finans tarafından yapılan bir tahmin anketi, %21,07''lik bir maaş artışı gösteriyor.

Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi, "Eşitlik ilkesine dayalı yeni bir bilinçle, asgari ücretten emekli ve memur maaşlarının yükseltilmesine, sosyal yardım projelerinin tabanını genişletmeye kadar çeşitli önlemleri yavaş yavaş hayata geçireceğiz.''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar