S&P, Türkiye'nin kredi not görünümünü 'negatif'e çevirdi!

S&P, Türkiye'nin kredi not görünümünü 'negatif'e çevirdi!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak belirlerken, görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Dünyanın en büyük uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan S&P Global, Türkiye''nin kredi notunu değiştirmeden teyit ederken, ''durağan'' olan görünümü ''negatif'' olarak güncelledi.

S&P Global''den yapılan açıklamaya göre, Türkiye''nin uzun dönem kredi notu "B" olarak teyit edildi. 

Kredi notunun görünümü "durağan"dan "negatif"e revize edildi. S&P Global, negatif görünümün, Türkiye''nin kredibilitesine yönelik savunulamaz olarak kabul ettikleri parasal, mali ve ekonomik politika ortamlarından kaynaklanan riskleri yansıttığını belirtti.

DEPREM FELAKETİ ETKİLİ OLDU 

Kurum değerlendirmesinde, 2022 yılı için açıklanan düşük merkezi hükümet açığına rağmen, Türkiye için diğer genel kamu sektörü risklerinin artığını belirtti.

S&P Global, şubat ayındaki depremlerin ardından yeniden yapılanmanın, Türkiye''nin GSYH''sinin yüzde 12''si kadar iç ve dış finansman gerektireceğini öngörüyor.

OLUMSUZ SENARYO NE?

Derecelendirme kuruluşu, Türkiye''nin notu ile ilgili olumlu ve olumsuz senaryolar belirtti. Olumsuz senaryoda; Türkiye''nin finansal istikrarı veya kamu maliyesi üzerindeki baskının daha da artması durumunda, potansiyel olarak yenilenen kur değer kaybıyla bağlantılı olarak notların düşürülebileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar