Sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' dağıldı! Ermeni spiker canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' dağıldı! Ermeni spiker canlı yayında gözyaşlarını tutamadı
Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde işgal rejimi kuran sözde Ermeni yönetimi kendini feshettiğini duyurdu. Haberi okuyan spiker gözyaşlarına boğuldu.

Açıklanan kararnamede, "1 Ocak 2024 tarihine kadar kendi bakanlıklarına bağlı tüm devlet kurum ve kuruluşları feshedilir ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin (Artsakh) varlığı sona erer." ifadesi yer aldı.

Kararnamede, bölgedeki Ermenilerin Azerbaycan Cumhuriyeti'nin sunduğu yeniden entegrasyon koşullarına uygun olarak Karabağ'da kalma veya ayrılma konusunda bağımsız ve bireysel karar vereceği kaydedildi.

97845.jpg

SPİKER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yaşanan gelişme dünya basının gündemine oturdu. Bir televizyon kanalında kararı canlı yayında anlatan kadın spiker, gözyaşlarını tutamadı.

O anlar sosyal medyada gündem yarattı.

652.jpg

ETNİK NÜFUSUN 120 BİN OLDUĞU AÇIKLANDI

Ermenistan, Dağlık Karabağ'ı terk ederek ülkeye göçen etnik Ermeni sayısının 65 bin 36'ya ulaşarak bölgedeki Ermeni nüfusunun yarısını aştığını duyurdu.

Erivan hükümetinden yapılan açıklamada "Devlet, önceden belirlenmiş bir ikamet yeri olmayan herkes için uygun barınma imkanı sağlıyor" denildi.

Dağlık Karabağ'daki resmi Ermeni nüfusunun yaklaşık 120 bin olduğu belirtiliyor.

Azerbaycan'ın 19 Eylül'de başlattığı bir gün süren "terörle mücadele operasyonu" sonrası silahlarını bırakmak şartıyla ateşkesi kabul eden Ermeniler, Bakü ile masaya oturmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan yönetiminin "zorla yerinden edilmiş kişiler" olarak tanımladığı Ermeni vatandaşların haklarının "garanti altına alınacağı" sözünü vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar