Ermenilerden büyük provokasyon! Türklerin de bulunduğu büyükelçilik çalışanlarına saldırdılar

Ermenilerden büyük provokasyon! Türklerin de bulunduğu büyükelçilik çalışanlarına saldırdılar
ABD'de bir grup Ermeni provokatör, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın konuşmacı olarak katıldığı programda saldırı gerçekleştirdi.

CEMİLE BALCI/GÜNBOYU

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Güney California Üniversitesinde (USC) konuşmacı olarak katılan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın bulunduğu program, bir grup Ermeni tarafından engellemeye çalıştı.

ermenilerden-abd-de-provokasyon-turkiye-16383881-1564-m.jpg

KONFERANSIN İPTAL EDİLMESİ İSTENİLDİ

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın konuşmacı olarak katıldığı "Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü" adlı konferansa Ermeni provokatörler gölge düşürdü. Konferansın başlangıcında Ermenistan bayrağı taşıyan bir grup Ermeni provokatör, konferansın iptal edilmesi talebiyle protesto gerçekleştirdi.

Kısa sürede büyüyen olaylar sonrası bazı provokatörlerin, büyükelçilik çalışanlarına saldırdığı görüldü. Polisler tarafından engellenen saldırganlar gözaltına alınırken etkinlik de kaldığı yerden devam etti.

ermenilerden-abd-de-provokasyon-turkiye-16383881-1508-m.jpg

HAKARET EDEN 1 KİŞİ SALONDAN ÇIKARILDI

Konferansın ardından bazı Türk yetkililer ise dışarıda Ermeni provokatörlerin fiziki ve sözlü saldırısına uğradı.

Sheindlin Forum'da düzenlenen ve moderatörlüğünü USC Annenberg Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Robert Banks'in yaptığı "Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü" isimli konferansa, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov, YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Wilson Center Orta Doğu Programı Başkanı Büyükelçi James Jeffrey, YEE'nin ABD Direktörü Gökhan Coşkun, O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar ve konuşmacılar katıldı. Etkinliğin başında bir protestocu, Azerbaycan, Türkiye ve organizatörlere yönelik hakaretlerde bulunması üzerine polis tarafından salondan çıkartıldı.

ermenilerden-abd-de-provokasyon-turkiye-16383881-8752-m.jpg

ermenilerden-abd-de-provokasyon-buyukelcilik-calisanlarina-saldirdi-752-webp.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar