"Şov uğruna, öğrencilerin sağlıklarıyla oynadılar"

"Şov uğruna, öğrencilerin sağlıklarıyla oynadılar"
Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı'nı karşılamak için Tokat'ta öğrencileri ders saatinde ellerinde Türk bayrakları ile kaldırımlarda ve Cumhuriyet Meydanı'nda 2 saat öncenden toplayarak beklettiler. Pandemi kuralını yok saydılar, maske mesafe kuralına uymadılar.

GÜNBOYU SAVAŞ KALKAN

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımını Tokat'ta öğrenciler karşıladı. Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı yenerek tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan milli takım için Tokat'ta karşılama yapıldı. Teknik Direktörü Osman Çakmak memleketi Tokat'ta ay-yıldızlı takımı ile birlikte davul zurna ile karşılandı.

ogrenci-1.jpg
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve beraberindekilerle oyuncuların boynuna çelenk taktı. Konvoya polis, jandarma, offroad, motosiklet tutkunları katıldı. Şehir turu atan millilere öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende kupa havaya kaldırılarak kutlama yapıldı. Törende konuşma yapan Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak, yaşadıkları gurur ve sevinci dile getirdi. Çakmak, "Biz bedel ödedikçe ülke büyüyor. Hepimiz bir bedel ödüyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi huzurumuzu bozmasın. Bozanlara da fırsat vermeyelim" dedi.

ogrenci-2.jpg
“ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLARI YOK SAYILMIŞTIR”


CHP merkez ilçe başkanı Ender Ergün; ‘’ Şiddetle çocuklarımızın bu tür uygulamalarda okulda derste olması gerektiği zamanda idare tarafından karşılamaya götürülerek can güvenliklerini  ve sağlıklarını tehlikeye atan yetkilileri kınıyorum. Covid- 19 hızla yayılırken maske mesafe kuralları gözetmeksizin meydanlarda toplatılan öğrencilerin sağlıkları yok sayılmıştır. 

ogrenci-3.jpg


İYİ Parti merkez ilçe başkanı Mesut Eryiğit; ’’Milli takımızı kutluyorum. Bize şampiyonluk sevincini yaşattılar. Ancak ders saatinde okulda olması gereken çocuklarımız kaldırımlara dizilmiş Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmış keza öğretmenlerde başlarına konulmuş hazır kıta karşılamada hazır edilmişler. Maske ve mesafe kuralı yok sayılmış, hiçe sayılmıştır.

ogrenci-4.jpg

Pandemi tüm hızıyla yayılırken çocuklarımız şov uğruna tehlikeye atılmıştır.’’ diyerek tepki gösterdi.
 Anavatan Partisi İl balkanı Ömer Özkan; ‘’Sosyal mesafesiz hatta yer yer Maskesiz Gösteri alanında bulunmalarından dolayı endişe ettiklerini’’ ifade ederek tepki gösterdi.
Başkan Özkan konuşmasına şöyle devam etti.

ogrenci-5.jpg

‘’Ampute Milli Takımının ziyaretinden onur duyduk, mutlu olduk. Ancak Valilik, Belediye ve Milli Eğitim makamlarımızın karşılama organizasyonunda neden çocuklarımızı kurallara uygun bir şekilde alanda bir araya getirmediğini ve Niksar kavşağımızdan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar tüm kaldırımların öğrenci çocuklarımız ile dolu olması bizi üzdü.

ogrenci-6.jpg

Gözlemlerimizde yürüyüş ile kutlama alanına gelen çocuklarımızda tam tedbirli olmadığını üzüntü içinde gördük… Neden diye soruyoruz! Bizler Eğitim Sendikalarımız ile sık sık görüşüyoruz, daha dün Eğitim Sen Başkanımızdan aldığımız rakamlar ilimiz için çok üzüntü vericidir.

ogrenci-7.jpg

Aldığımız rakamlarda 113 çocuğumuzun, 5 öğretmenimizin, 13 sınıfımızın komple karantinada olduğunu toplam 115 vakamızın olduğunu üzüntü ile öğrendik. Sendikalarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istişarelerimizi sürdürerek çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlık durumlarının takipçisi olacağız’’ dedi.

ogrenci-9.jpg

ogrenci-10.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar