Kestel İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkanı Sibel Özçar: Esnafın Kazanması Kestel’in Büyümesidir

Kestel İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe  Başkanı Sibel Özçar: Esnafın Kazanması Kestel’in Büyümesidir
Kestel İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkanı Sibel Özçar, yerel esnafın büyük firmalarla rekabette ezildiğini belirterek, ‘Yerel Esnafına sahip çık’ çağrısı yaptı.

GÜNBOYU KAZIM ÖZÇAR

Özellikle Kestel'de hızla çoğalan büyük marketler nedeniyle küçük ölçekli esnafın yaşam savaşı verdiğini ifade eden Başkan Sibel Özçar  ilçe merkezinde son yıllarda örümcek ağı gibi her mahalle aralarına yayılan büyük marketler yüzünden bakkalların ayakta kalabilme mücadelesi verdiğini, sürecin böyle devam etmesi halinde de yerleşik esnafın ayakta durmasının çok zor olduğunu ve Kestel esnafına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

"KAPANAN HER ESNAF, KAYBEDİLEN BİR DOSTTUR"

Başkan Sibel Özçar, esnafa neden destek verilmesi gerektiğini bildirdi. Özçar  esnafın bir dost olduğunu, kaybedilen her esnafın esasında kaybedilen bir dost olduğunu vurgulayarak, " Esnaf kimdir? Toplumun gölgesi, yansımasıdır. Vatandaşın komşusu, arkadaşı, dert ortağıdır. Fakirin kötü gün dostu, tokluk garantisidir. Tehlikenin bekçisi, yolda kalmışın sığınağıdır. 

esnaf-2.jpg

Bu örnekler uzar gider aslında ama hepsinin sonunda bir dost, güvenilir bir kişi vardır. Bugün belki kimi ürünü marketten ucuza alabilirsiniz fakat çocuğunuzun başına bir şey geldiğinde ilk müdahale edecek olan esnafın hakkını ödeyemezsiniz. Kimi zaman bakkaldır esnaf kimi zaman kasap ama bir bakarsınız bekçi olur bir bakarsınız temizlikçi kısacası bir değerdir aslında esnaflık bugünlerde kaybolmaya yüz tutmuş bir değer" dedi.

esnaf-3.jpg

Özçar, "Biz diyoruz ki; Kapanan her esnaf aslında kaybedilen bir dosttur. Milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birbirimize destek olarak esnaflarımızın yanında yer alalım, artık başka değerlerimizi kaybetmeyelim" ifadesinde bulundu.

"VATANDAŞIMIZA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTE"

Yerel küçük esnafın ayakta kalması için vatandaşlara büyük görevler düştüğünü ifade den Başkan Sibel Özçar, “Kestel, esnafına sahip çık alışverişini yerel esnafından yap” dedi.

esnaf-4.jpg

"ESNAFIN KAZANMASI KESTEL’İN BÜYÜMESİDİR"

Yerel esnafın kazanması ilçemizin kazanması gelişip büyümesi anlamına gelmektedir.  Burada en büyük eksiklerimizden biri burada kazancını sağlayan, buraya yatırım yapan , kaderi ve yaşantısını buraya bağlamış esnafımızın da ekonomik olarak belli bir yere gelip ilçemize yatırım yapabilmesini sağlamaktır. 

esnaf-5.jpg

Bu doğrultu dışında başka bir amacı yoktur. Kimi zaman anahtarımızı kimi zaman da çocuklarımızı emanet ettiğimiz yerel esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

esnaf-6.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar