'Sorumsuz' Kanadalı maden şirketine Kapadokya'dan çağrı

'Sorumsuz' Kanadalı maden şirketine Kapadokya'dan çağrı
Türkiye'nin pek çok yerinde faaliyet gösteren ve doğal zenginliklerimize zarar verdikleri için yöre halkı tarafından tepkiyle karşılaşan maden şirketleri ne yazık ki bu tepkileri yeterince önemsemiyor.

Kanadalı şirket Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketinin genel müdürü Ahmet Şentürk'ün Kaz Dağları'nda ‘Su ve Vicdan Nöbeti’nde olanlar hakkında '30 yıldır bekliyoruz, 3-5 ay daha bekleriz' sözleri halen akıllardan çıkmamışken bir başka Kanadalı maden şirketi Centerra'nın mağdurları seslerini basın yoluyla duyurmaya çalışıyor.

Bu yılın başında arama ruhsatı verilen ve Kapadokya'da altın aramak için çalışmalara başlayan Centerra'nın yarattığı doğa katliamına direniş gösteren halk ve Kapadokya Platformu önderliğindeki doğa severler suç duyurusunda bulunarak ve dava açarak şirketin ruhsatını iptal ettirmeyi başardı.

centerra-ruhsat-ic.jpg

"GÖREVİNİ YAPMASI İÇİN CENTERRA'YI BEKLİYORUZ"

Kazandıkları başarı sonrasında Kanadalı Centerra şirketini Kapadokya'dan çıkarmayı başardıklarını söyleyen Kapadokya Platformu Başkanı ve İYİ Parti İstanbul kurucularından Ahmet Erdemli ve İYİ Parti Belde Başkanı Mahmut Özdemir şirkete çağrıda bulunarak ruhsatın iptal edilmesine kadar geçen sürede açtıkları sondaj kuyularını kapatmaları ve talan ettikleri alanı rehabilite etmelerini beklediklerini söyledi. 

c-avanos.jpg

Şimdiye kadar Kanadalı şirkete ve MAPEG'e çağrıda bulunduklarını söyleyen Erdemli ve Özdemir bir yanıt alamadıklarını söylüyor. 

Çevre halkıyla birlikte bölgeye yüzlerce meyve fidanı dikerek bölgenin rehabilitesi için gayret ettiklerini söyleyen Erdemli ve Özdemir, şirkete sorumluluklarını yerine getirmeleri adına İngilizce metinler ve yüzlerce de mail gönderdiklerini söylerken şimdiye kadar resmi bir dönüş alamamış olmaktan şikayetçi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar