Soru sormak suç oldu! CHP'ye soruşturma üstüne soruşturma

Soru sormak suç oldu! CHP'ye soruşturma üstüne soruşturma
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa, Kırşehir ve Kastamonu'da  bilboardlardaki "128 milyar dolar nerede?" ilanlarına  "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma açıldı. Açılan soruşturmalara tepkiler sürerken, CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, savcının "Suç unsuru yok" dediği bilgisini paylaştı.

CHP Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerinin akıbetini sormak için Türkiye genelinde birçok şehirde bilboardlara astırdığı "128 milyar dolar nerede?" yazılı ilanlar hakkında art arda soruşturma başlatılıyor. Bursa ve Kırşehir'den sonra bir soruşturma da "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Kastamonu'daki ilanlara açıldı.

hasan-baltaci.jpg

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, soruşturma hakkında "Savcı, suç unsuru yoktur dedi; Vali, toplayın dedi. Parti devlet olmuş, devlet parti olmuş. 128 milyar doların hesabını soracağız!" dedi.

İL BAŞKANI TUTANAĞI PAYLAŞTI

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise Twitter hesabından, “Valilik makamınca birçok içerik hatası olan, eksik ve hatalı bilgi bulunan bu metni paylaşmasına en çok şehrim ve ülkem adına üzüldüm” diyerek polis tutanağını paylaştı.

hikmet-erbilgin.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kastamonu il merkezinde bulunan ve özel bir şirket tarafından işletilen 2 adet reklam panosuna bugün asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ ve CHP yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silueti bulunan ve konusu suç teşkil eden afişlere, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın el konulması talimatı üzerine, söz konusu afişler güvenlik güçlerimizce kaldırılmış ve ilgililer hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan adli işlem başlatılmıştır”ifadelerine yer verildi.

kastamonu-valiligi.jpg

İlanlara açılan soruşturmanın "cumhurbaşkanına hakaret"ten olması ise muhalefetin dikkatinden kaçmamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “Biz isim de vermemiştik ama savcı 128 milyar doları kimin iç ettiğini anlamış olacak ki Erdoğan’a hakaret olarak değerlendirmiş” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar