Son destek programı açıklandı! Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Listede olanın borcu siliniyor

Son destek programı açıklandı! Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Listede olanın borcu siliniyor
Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan milyonları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Listede olanların borcu silinecek. İşte bütün detaylar...

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla yeni bir sosyal yardım programı başlattı. Program, 18 yaşından küçük çocukların sigorta primlerini karşılayacak ve 18 yaşından büyük çocukları da zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alacak. 

Ayrıca, lise ya da dengi okul mezunu olan 20 yaş üstü veya üniversite mezunu ve 25 yaş üstü çalışmayan kişilerin sigorta prim borçları da devlet tarafından karşılanacak. 

Yeni sosyal yardım destek programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere önemli bir destek sağlamaktadır. Başvuru şartlarını sağlayan kişiler, gelir testi sonucunda muhtaçlık durumlarının belirlenmesi halinde bu programdan faydalanabilir. Program kapsamında, çocukların sigorta primleri karşılanacak, 18 yaşından büyük çocuklar zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınacak ve lise ya da dengi okul mezunu olan 20 yaş üstü veya üniversite mezunu ve 25 yaş üstü çalışmayan kişilerin sigorta prim borçları da devlet tarafından karşılanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar